Po šio pareiškimo palestiniečių kovotojai iš Gazos ruožo pietinės dalies į Pietų Izraelį paleido dvi raketas, bet jos nieko nesužeidė ir jokios žalos nepadarė, sakė izraeliečių kariškių atstovė.

"Ugnies nutraukimas baigėsi ir jo atnaujinimo nebus, nes sionistinis priešas negerbė jo sąlygų", - skelbiama grupuotės interneto svetainėje, kurioje priduriama, kad atsakomybė už pasekmes tenka Izraeliui.

Ir "Hamas", ir Izraelis yra sakę, kad reaguos į puolimus, bet kol kas negrasino pulti.

"Skelbiame perspėjimą sionistiniam priešui: visos atakos prieš Gazos Ruožą ar bet kokie nauji nusikaltimai išprovokuos didelio masto konfrontaciją ir mes keršysime labai įnirtingai", - sakoma "Izz ad Deeno al Qassamo brigadų" pareiškime.

Izraelio gynybos ministras Ehudas Barakas nurodė, kad Izraelis reaguos, jei bus užpultas, ir sakė: "Kai pagal situaciją reikės (veikti), veiksime".

Jis užsiminė apie Izraelio karinės intervencijos galimybę, bet taip pat leido suprasti, kad nemato priežasčių skubėti.

"Nebijome pradėti didelio masto karinės operacijos Gazos Ruože, bet būtinybės skubėti nėra", - sakė jis žurnalistams.

Izraelio laikinojo premjero Ehudo Olmerto atstovas Markas Regevas sakė, kad vyriausybė sekmadienį apsvarstys susidariusią situaciją.

"Buvome pasirengę gerbti susitarimus, sudarytus su Egiptu", - ketvirtadienį sakė jis.

Nuo lapkričio 4-osios raketos Pietų Izraelyje krisdavo beveik kasdien, o Izraelio pajėgos nuo to laiko Gazos Ruože nukovė 18 palestiniečių, kurių beveik visi buvo kovotojai.

Trečiadienį raketai sprogus netoli didelio turgaus Izraelio Sderoto mieste, esančiame vos už kelių km nuo Gazos ruožo sienos, buvo sužeisti du žmonės.

Izraelio pajėgos surengė kelis antskrydžius ir nukovė vieną palestinietį, o Gazos Ruožo kovotojai trečiadienį ir ketvirtadienį leido raketas.

Izraelis ir "Hamas" kaltino vienas kitą nesilaikant paliaubų, dėl kurių buvo susitarta tarpininkaujant Egiptui, nes Izraelis nesidera su šiuo judėjimu, kurį laiko teroristine organizacija.

Izraelio vyriausybė kaltina "Hamas" tuo, kad jis nesustabdė atakų, kurias dažnai vykdo mažesnės palestiniečių grupuotės, o islamistai tvirtina, kad Izraelis taip pat pažeidė paliaubų sąlygas, nes nenutraukė Gazos Ruožo blokados.

Izraelis į smurto suintensyvėjimą lapkričio pradžioje reagavo sugriežtindamas sankcijas ir uždarydamas sienos su Gazos Ruožu perėjas. Dėl to nutrūko humanitarinės pagalbos ir kitokių krovinių gabenimas.

Jungtinių Tautų (JT) viešųjų darbų ir paramos agentūra ketvirtadienį sakė, kad teko nutraukti pagalbą maisto produktais maždaug pusei Gazos Ruožo gyventojų, kurių iš viso yra 1,5 milijono.

Palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas padėtį Gazos Ruože aptars penktadienį Vašingtone susitikęs su JAV prezidentu George'u W.Bushu.