„Bet koks susitarimas arba projektas, ribojantis mūsų teises, mūsų žemes ir šventas vietas, nebus pripažintas“, – sakoma „Hamas“ pareiškime.

„Palestiniečiai patys nulems savo likimą, tęsdami revoliuciją, teisėtą kovą ir visiškai tikėdami savo tikslo teisingumu ir pasiaukojimu, kol nebus pasiekta laisvė“, – nurodė judėjimas.

Anksčiau penktadienį palestiniečių lyderio Mahmoudo Abbaso atstovas Nabilas Abu Rudeinah pareiškė, kad Palestinos nacionalinė administracija nepritars jokiems tarptautinei teisei prieštaraujantiems JAV žingsniams.

„Jeigu šis sandoris [amerikiečių taikos planas] bus skelbiamas pagal jau atmestas formules, vadovybė paskelbs virtinę priemonių, kuriomis ginsime savo įstatymines teises, taip pat pareikalausime, kad Izraelis prisiimtų visą atsakomybę kaip valstybė okupantė“, – sakoma M. Abbaso pareiškime.

Jame priduriama, kad palestiniečių vadovybė „perspėja Izraelį ir JAV administraciją neperžengi raudonos linijos“.

Anksčiau D. Trumpas pranešė, kad ketina paskelbti savo Artimųjų Rytų taikos planą iki sausio 28 dieną numatyto susitikimo su Izraelio premjeru Benjaminu Netanyahu.

„Kada nors iki jo. Gali būti, kad mes paskelbsime šį planą truputį anksčiau“, – cituojamas D. Trumpas leidinyje „The Hill“.

Prezidentas pridūrė, kad trumpai aptarė šį planą su palestiniečiais.

„Jie turi daug priežasčių, kad tai padarytų. Esu įsitikinęs, kad galbūt pirmiausia jie reaguos neigiamai, bet iš tiesų jiems tai yra labai gerai“, – pridūrė D. Trumpas.