Taip pat gali padidėti politinė įtampa "Hamas" viduje. Pastaruoju metu šis judėjimas buvo kritikuojamas dėl to, kad jo būstinė tebėra įsikūrusi Damaske, kai Sirijos vyriausybė jėga malšina protestus visoje šalyje.

Pranešime, kuris buvo išsiųstas "Hamas" oficialiu elektroninio pašto adresu, Kh.Mashaalas raginamas iš naujo apsvarstyti savo sprendimą, pabrėžiant, kad klausimą, kas turi vadovauti kelis dešimtmečius gyvuojančiam kovotojų judėjimui, turi spręsti visas "Hamas", o ne vienas žmogus, net jeigu jis yra lyderis.

"Judėjimas ragina (Mashaal) persigalvoti ir palikti šį klausimą spręsti Šuros tarybai. Su visa pagarba jo pageidavimui (nekandidatuoti), turi būti viešai paskelbta, kad tai turi spręsti "Hamas" institucijos, o ne atskiras asmuo", - nurodoma pranešime.

Šuros taryba yra aukščiausiasis "Hamas" organas, renkantis judėjimo vadovybę.

Kol kas neaišku, kada gali būti surengti nauji rinkimai.

Su pačiu Kh.Mashallu, kuris reziduoja Damaske, susisiekti kol kas nepavyko.

Aukštas "Hamas" pareigūnas Ezzatas Risheqas patvirtino lyderio apsisprendimą iš savo biuro Damaske. Jis taip pat ragino Kh.Mashaalą persigalvoti.

"Hamas"oficialiai siekia Izraelio sunaikinimo ir yra nužudęs šimtus izraeliečių per kovotojų atakas, įskaitant šaudymus ir mirtininkų sprogdintojų išpuolius.

Nuo 2006 metų šis judėjimas vadovauja Gazos Ruožui - nedidelei palestiniečių teritorijai tarp Sinajaus dykumos Egipte ir Izraelio. Jis taip pat yra tarptautinės bendruomenės pripažįstamos Palestinos Autonomijos, kontroliuojančios Vakarų Krantą, politinis varžovas.

"Hamas" lyderiai gyvena Damaske dėl saugumo priežasčių: du Kh.Mashaalo pirmtakai - Abdel Azizas al Rantisi  ir šeichas Ahmedas Yassinas buvo nužudyti Izraelio.