Trečiadienį nufilmuotame ir ketvirtadienį socialinėje žiniasklaidoje paskelbtame įraše kostiumu vilkintis Wilsonas Josephas, apsuptas ginkluotų vyrų, stovi priešais karstus su penkių jo gaujos narių palaikais.

„Kadangi negaunu, ko man reikia, nužudysiu šiuos amerikiečius“, – sako jis Haičio kreolų kalba.

Vienas JAV aukšto rango pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, sakė, jog įrašas atrodo autentiškas.

„Kiek žinau, įrašas, šiandien pasirodęs internete, yra tikras“, – ketvirtadienį vakare sakė pareigūnas.

„Palaikome kontaktus su [labdaros organizacijos] „Christian Aid [Ministries]" misionieriais. Nuolat palaikome kontaktus su Haičio nacionaline policija. FTB yra Haityje ir palaiko kontaktus su visomis atitinkamomis šalimis“, – pridūrė jis.

Pagrobėjai reikalauja 17 mln. dolerių (14,6 mln. eurų) išpirkos už įkaitus, AFP sakė saugumo šaltiniai.

17 amerikiečių, kanadiečių misionierių ir jų vaikų grupė šeštadienį buvo pagrobti nuvykę aplankyti vienos našlaičių prieglaudos gaujos kontroliuojamoje rytinėje Port o Prenso dalyje.

Ohajuje įsikūrusi „Christian Aid Ministries“, kuriai dirba pagrobti misionieriai, pranešė, kad toje grupėje yra 12 suaugusiųjų, 18–48 metų amžiaus, ir penki vaikai: aštuonių mėnesių, trejų, šešerių, 13 ir 15 metų.

Jungtinės Valstijos pataria amerikiečiams nevykti į Haitį, ypač dėl reguliarių pagrobimų.

Nuo 2020 metų gruodžio Haičio policija ieško W. Josepho dėl įvairių nusikaltimų, įskaitant nužudymus, pagrobimus, automobilių vagystes.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją