Linktelėdama ir mirktelėdama buvusi valstybės sekretorė apsimetė palaikanti televizijos laidų vedėjo Jono Stewarto pastangas priversti ją deklaruoti savo kandidatūrą. Tokią sensacingą žinią jis buvo pažadėjęs žiūrovams savo komiškos vėlyvo vakaro laidos „The Daily Show“ pradžioje.

Tačiau H.Clinton, kuri laidoje dalyvavo antradienį vakare, ant jo jauko neužkibo.

„Rengiausi padaryti pranešimą, bet jūs lyg ir sugadinot jį man“, – pajuokavo ji, o žiūrovai jos žodžius palydėjo plojimais ir juoku.

„Didysis Gadintojas. Man tiesiog teks galvoti iš naujo, kur eiti ir tai padaryti“, – juokais pridūrė ji.

Interviu metu ji meistriškai išvengė kitų spąstų, kurie turėjo priversti ją paskelbti savo kandidatūrą ir tarp kurių buvo karjeros „tinkamumo testas“, turėjęs padėti nustatyti, ar ji „apskritai nori dirbti šį darbą“.

Pirmas vedėjo klausimas buvo toks: „Ar buvusiai pirmajai poniai labiau patinka važinėti į darbą, ar dirbti iš namų?“

„Žinot, tiek daug metų važinėjau į darbą, kad lyg ir teikčiau pirmenybę kabinetui namuose, – atsakė H.Clinton. – Tai patogu“.

„Ar turit mėgstamą to kabineto namuose formą? Ar norėtumėt, kad jis turėtų kampus? Ar norėtumėt, kad jis būtų be kampų?“ – toliau klausinėjo J.Stewartas, suktai užsimindamas apie Ovalųjį kabinetą, kuriame prezidentas atlieka nemažai savo kasdienių darbų.

„Žinot, galvoju, kad pasaulis toks sudėtingas, kad kuo mažiau kampų gali turėti, tuo geriau“, – atšovė H.Clinton (suprask kaip nori – geriau nebūti įvarytam į kampą, atsidurti nepatogioje padėtyje, arba būti kabinete visai be kampų – ovaliajame) ir studijoje pasigirdo audringi plojimai bei pritarimo šūksniai.

Paklausta, ar jai geriau būtų „sėdėti spūstyje, ar ją sukelti“, H.Clinton kukliai atsakė, jog jai nepatinka sukelti visuomenės nariams nepatogumų oficialiais kortežais, dėl kurių automobilininkai Vašingtono sankryžose gali įstrigti kelioms minutėms.

„Man tikrai nepatinka kelti spūstis, bet kartais sukeliu“, – sakė H.Clinton, kuri pridūrė, jog kartais turi „susispausti“, kad nebūtų viešai pastebima savo saugiajame automobilyje ir nesukeltų nepatogumų žmonėms kelyje.

Galiausiai J.Stewartas norėjo sužinoti, ar H.Clinton patinka „nuolatinė, nesiliaujanti kritika“, kurią turi atlaikyti Baltųjų rūmų gyventojas.

„Patinka – turbūt būtų netinkamas žodis. Tikėtis. Išlikti. Išgyventi, – plačiai šypsodamasi atsakė H.Clinton. – Tai tiesiog neišvengiama dalis“.