„Dėl savo temperamento jis netinkamas užimti pareigas, reikalaujančias žinių, stabilumo ir didžiulės atsakomybės“, – sakė H.Clinton, dar labiau aštrindama retoriką, kuri per pirminių rinkimų laikotarpį ir šiaip buvo tulžinga.

„Jis nėra žmogus, kuriam kada nors būtų galima perduoti branduolinius kodus“, – pabrėžė ji.

Amerikiečiai rinks lapkričio 8 dieną rinks pamainą prezidentui Baracką Obamą (Baraką Obamą), kuris paliks postą, priklausiusį jam aštuonerius metus.

H.Clinton ir D.Trumpas beveik neabejotinai taps Demokratų ir Respublikonų partijų kandidatais.

Buvusi valstybės sekretorė, pirmoji šalies ponia ir senatorė siekia tapti pirmąja JAV prezidento postą užėmusia moterimi per 239 šios valstybės gyvavimo metus.

D.Trumpas, ketvirtadienio vakarą kalbėdamas per susitikimą su rinkėjais Kalifornijos mieste San Chosė, šaipėsi iš demokratės varžovės pareiškimų.

„Buvo apgailėtina. Buvo liūdna žiūrėti. Ji ten turėjo pasakyti kalbą apie užsienio politiką, bet tai buvo politinė kalba, niekaip nesusijusi su užsienio politika“, – sakė jis

Anksčiau nekilnojamojo turto magnatas tiesiogiai komentavo H.Clinton kalbą savo pamėgtame socialiniame tinkle „Twitter“: „Blogas sukčiuvienės Hillary Clinton pasirodymas! Skaito tiesiai iš televizijos suflerio! Ji net neatrodo panaši į prezidentę!“