D. Trumpas yra „šlykštynė“, - rašo rinkimus pralaimėjusi demokratų kandidatė knygoje „Kas nutiko“ (angl. „What Happened“), kurios ištraukos paskelbtos trečiadienį. Ji detaliai aprašo nemalonią situaciją vienų TV debatų scenoje: „Nesvarbu, kokia kryptimi aš ėjau, jis sekė labai arti paskui, spoksojo į mane, vaipėsi. Buvo siaubingai nemalonu“.

Ištraukose, kurias paviešino stotis MSNBC, H. Clinton kalba apie savo vidinę kovą dėl teisingos reakcijos: „Ką daryti? Likti ramiai, šypsotis toliau ir tęsti, lyg jis vėl ir vėl nesiveržtų į tavo sferą? O gal apsisukti, pažvelgti jam į akis ir garsiai bei aiškiai pasakyti: atgal, tu, šlykštyne, šalin nuo manęs“.

H. Clinton šioje vietoje prisiminė, kad prieš televizijos dvikovą buvo paskelbtas šokiruojantis garso įrašas, kuriame D. Trumpas didžiuojasi savo seksualiniais išpuoliais prieš moteris.

Knygoje apie praėjusį lapkritį žlugusią kovą buvusi JAV pirmoji dama aprašo ir savo jausmą, kad pralaimėdama paliko amerikiečius likimo valiai: „Man nepavyko. Ir man teks su tuo gyventi visą likusį gyvenimą“.

H. Clinton knyga JAV turėtų pasirodyti rugsėjo 12-ąją.