Praėjusiais metais ir šiais metais nužudymų skaičius kol kas yra didžiausias per dešimtmetį. Tai rodo, kad šalyje kyla vis didesnis sąmyšis, kai nusikaltėliai jaučiasi esą visagaliai ir nebebijo nei dienos šviesos.

Primename, kad penkiolikmetis nužudytas kiek po 18 val. vakaro judrioje gatvėje.

Netoli nelaimės vietos gyvenantis 41-erių Sadekur Rahman su žmona augina šešis vaikus. Jis teigia išgirdęs, kaip netoliese atvyko gausios medikų ir policijos pajėgos su švyturėliais.

„Medikai darė viską, ką galėjo, kad tik išgelbėtų berniuko gyvybę. Nugirdau, kad jis sulaukė dūrių į šlaunį ir dešinėje kūno pusėje į krūtinę. Niekas iš mūsų kaimynų negalėjome atpažinti, kas tas berniukas. Mačiau, kaip medikai bandė jį gaivinti darydami širdies masažą. Jie tai darė daugiau nei valandą… Žmona per langą matė, kaip vienas iš medikų netgi verkė po to, kai suvokė, kad berniuko širdis galiausiai sustojo“, - skaudaus įvykio detales papasakojo šalia gyvenantis vyras.

Vyras pridūrė, kad visi apylinkių gyventojai jau iki tol gyveno nuolatinėje baimėje žinodami, kiek daug žmogžudysčių vyksta aplinkiniuose rajonuose, pačiame Stratforde.

„Mes visi esame labai išsigandę. Bijau dėl savo vaikų saugumo, visi bijome. Juk nuolat matome, kaip aplink šmirinėja paauglių grupuotės. Kai kartais girdžiu, kad parke kažkas vėl pykstasi ir tuo metu kas nors paskambina į duris – mes jų tiesiog nebeatidarome“, - pridūrė vyras.

Kitas kaimynas neslėpė, kad aplink slankioja nemažai asmenų – apie 20-30 metų, kurie prekiauja narkotinėmis medžiagomis, todėl natūraliai kyla nemažai incidentų.

Dar vienas kaimynas, kuris taip pat norėjo išlikti anonimu, sakė pastebėjęs, kad prabėgo būrys jaunuolių ir tik tada suvokęs, kad netoliese guli sužeistas vaikinas. Tas teritorijos taškas nėra stebimas CCTV kameromis.

35-erių kaimynė, taip pat mama, neslėpė, kad kai praėjusį kartą Stratforde buvo nužudytas žmogus, beje – lietuvis – kaimynai prašė konsulo, kad būtų įmontuota daugiau CCTV kamerų.

„Tačiau jie nieko nedarė tada, nemanau, kad kažką darys ir dabar. Nors nelaimė labai tragiška“, - svarstė moteris.

Scotland Yard policijos pareigūnai kol kas nesulaikė nei vieno įtariamojo, prisidėjusio prie jauno vaikino mirties.

Londono meras Sadiq Khan šįryt socialiniame tinkle paliko žinutę, kad jaučiasi sugniuždytas, jog nekaltas berniukas tapo dar viena žiauraus išpuolio auka.