Jis paneigė gandus apie savo žūtį per didelę specialiąją operaciją. Šiaurės Kaukazo radijo pranešime rašoma, jog nėra įrodymų, kad žurnalistai bendravo su D. Umarovu, bet balsas buvo panašus į jo. Išplatintas ir garso įrašas čečėnų kalba.

D. Umarovas pareiškė, kad yra visiškai sveikas, nors Rusijoje sklando gandai, kad jis serga diabetu ar kažkokie kita liga. „Sveikata nesiskundžiu, su sveikata viskas gerai, nežinau tų ligų, apie kurias kalba rusai“, – cituojamas lyderis kaukaziečių kovotojų interneto svetainėje.
„Buvo operacija, per kurią žuvo keli modžahedai“, – patvirtino D. Umarovas. – Mane irgi paskelbė žuvusiu. Bet jie nesulauks iš manęs nuosprendžio atidėjimo. Ruošiu atsaką. Tegu artimiausiu metu laukia iš manęs naujienų.“

Apie D. Umarovo mirtį eilinį kartą buvo pranešama po kovo 28 d. operacijos. Tiesa, ne itin užtikrintai – šaltiniai įvertino jo žūties tikimybę 75 proc.

Anksčiau kovotojų interneto svetainėje rašyta, kad D. Umarovas liko gyvas, nes apskritai buvo toli nuo kovotojų bazės, kurią sunaikino iš oro. Kovo 28 d. operacijos Ingušijoje metu žuvo 17 kovotojų. Tą pačią dieną vykusioje kitoje specialiojoje operacijoje sulaikyti dar du neteisėtų ginkluotų pajėgų nariai, įtariami susiję su sausio 24 d. Maskvos Domodedovo oro uoste įvykdytu teroro išpuoliu.

Per pastaruosius 10 metų septynis kartus buvo pranešama apie D. Umarovo mirtį.