Anot jo, į ukrainiečių nelaisvę pateko šimtai rusų karių ir karininkų.

Karas Ukrainoje

„Daugelis jų yra labai jauni. Kremlius juos paverčia nusikaltėliais, daro žudikais. Kai kurie buvo apgauti, kai kurie – suzombinti propagandos ar įbauginti.

Apskritai, aišku, kad daugumos užgrobėjų motyvacija yra žema. Ji tampa visai menka, kai jie susiduria su mūsų didvyriškų gynėjų pasipriešinimu ir pajunta Ukrainos ginklų galią.

Ir kai pamato, kad jų niekas nepasitinka su gėlėmis. Atvirkščiai, vadina juos fašistais ir reikalauja išsinešdinti“, – sakė Krašto apsaugos ministerijos vadovas.

Oleksejus Reznikovas

Jis taip pat pažymėjo, kad žmogaus gyvybė Ukrainai yra didžiausia vertybė.

„Siekdama išgelbėti ukrainiečių gyvybes, Ukrainos gynybos ministerija palaikė tarptautinės IT bendruomenės iniciatyvą. Ji labai paprasta. Mes siūlome Rusijos kariams rinktis: žūti neteisingame kare arba visiška amnestija ir 5 mln. rublių kompensaciją, jei padėtų ginklus ir savo noru pasiduos. Šiai akcijai renkasi globalios IT industrijos fondų lyderiai. Siūlome Rusijos kariuomenei pradėti naują gyvenimą. Kiekvienas,atsisakęs būti okupantais priartins taiką. Tiems, kurie pasirinks okupanto kelią, pasigailėjimo nebus“, – žadėjo A. Reznikovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją