Michaelas Nhlengethwa, pavadinęs save O.Pistoriaus „artimiausiu kaimynu“, sakė, jog parolimpinio bėgimo aukso medalininkas pristatė jam savo 29-erių metų draugę modelį kelios dienos iki jos mirties 2013 metų Valentino dienos rytą.

O.Pistorius pasakė: „Prašau susipažinti su mano sužadėtine Reeva“, – prisiminė M.Nhlengethwa.

„Bėgiku su ašmenimis“ pramintas sprinteris neigia kaltinimą nužudymu ir sako, kad jiedu su drauge mylėjo vienas kitą. Jis tvirtina nušovęs merginą, kai per klaidą palaikė ją įsibrovėliu.

Jeigu teismas pripažins kaltinamąjį kaltu dėl tyčinės žmogžudystės, jam gresia iki 25 metų laisvės atėmimo bausmė.

M.Nhlengethwa teisme sakė, kad tą lemtingąją naktį jį pažadino vyro verksmas.

„Vyras verkė labai garsiai, – sakė jis, – tai buvo toks verksmas, lyg kam būtų iškilęs pavojus, lyg reikėtų pagalbos“.

Gynybos advokatas Barry Roux paklausė juodą kostiumą ir žydrą kaklaraištį dėvinčio liudytojo, ar girdėtas balsas buvo žemas, ar aukštas.

„Jūs pasakėte – vyro balsas, ar jis buvo žemas?– paklausė B.Roux. – Tai buvo labai aukštas balsas, – atsakė M.Nhlengethwa.

O.Pistoriaus gynyba tvirtina, kad R. Steenkamp nerėkė tą naktį, kai buvo nušauta, o O.Pistorius buvo streso būsenos ir rėkė „kaip moteris“.

Sportininkas paleido keturis šūvius pro uždarytas tualeto duris ir nušovė R.Steenkamp, kuri tuo metu buvo vonios kambaryje, prabangiuose sportininko namuose Pretorijoje.

Kaltintojai tvirtina, kad prieš R.Steenkamp nužudymą tą dieną pora pykosi.

Vyriausiasis kaltintojas Gerrie Nelas (Džeris Nilas) per kryžminę apklausą paklausė M.Nhlengethwos, ar jis girdėjo šūvius, ar riksmą tą nužudymo naktį.

„Aš tikrai negirdėjau nieko panašaus į šūvius ir nieko tokio“, – atsakė liudytojas.

Anksčiau duodamas emocingus parodymus M.Nhlengethwa papaskojo, kaip atėjo į O.Pistoriaus namus patikrinti, kas rėkė, ir kaip pamatė iš namo ant neštuvų išnešamą R.Steenkamp.

„Tą akimirką supratau, kad jos nebėra“, – pasakė M.Nhlengethwa.

O.Pistorius, kuris teismo salėje kūkčiojo, klausydamasis kaimyno pasakojimo galvą laikė suėmęs rankomis.