Jo teigimu, šalies pietuose esančioje Chersono srityje „akivaizdžiai“ kažkas vyksta, tačiau iš Kyjivo nėra „jokių žinių“.

„Paprastai jie taip elgiasi, kai vykdo puolimą ir galvoja, kad greitai galės kažką pranešti“, – nurodė prof. M. Clarke’as.

„Rusai ne vieną savaitę socialiniuose tinkluose kalba, kad Ukrainos 63-ioji mechanizuotoji brigada buvo visiškai sunaikinta, nebeegzistuoja. Patikėkite, ji egzistuoja ir jai neblogai sekasi, – pridūrė jis. – Mes nekalbėsime apie tai, ką ji daro, bet jai gerai sekasi, gana sparčiai juda.“

Anot profesoriaus, Jungtinės Karalystės (JK) gynybos sekretoriaus Beno Wallace’o paskutiniu momentu priimtas sprendimas susitikti su Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) gynybos sekretoriumi yra dar vienas ženklas, kad „kažkas vyksta“.

„Nežinome, kas, bet akivaizdu, kad rusai kalba apie civilių išgabenimą iš Chersono, turėdami omenyje rusus, kurie nori išvykti, ir tuos rusus, kurie galbūt bendradarbiavo su valdžios institucijomis. Prie keltų jau nusidriekė eilės, – kalbėjo M. Clarke’as. – Akivaizdu, kad rusai yra pasiruošę Chersone padaryti vieną iš dviejų dalykų: arba išvesti savo karius arba kautis dėl šios teritorijos. Nežinome, kurį variantą jie pasirinko.“

Taip pat buvęs Karališkojo jungtinių paslaugų instituto vadovas pažymėjo, kad antrasis frontas, esantis šiaurės rytuose, yra „labai aktyvus“.

„Žinoma, puolimas, kurį ukrainiečiai pradėjo rugpjūčio mėnesio pabaigoje, tęsiasi. Jie išlaisvino Charkivą, bet pagrindinis tikslas – Kremina“, – samprotavo jis.

Profesorius sakė, kad mūšis vyksta dėl P66 – į šiaurę nuo Kreminos esančio greitkelio, kuriuo Rusija savo karius aprūpina reikmenimis.

„Ten vyksta labai aktyvūs susirėmimai, aišku, visas mūsų dėmesys nukreiptas į Chersoną, kuris yra svarbesnis strateginiu požiūriu, – tvirtino jis. – Bet šiuo metu labai daug žmonių įnirtingai kovoja dėl P66. Karas įžengia į naują etapą. Artinantis žiemai, ukrainiečiai energingai puola, kad įtvirtintų savo pergales prieš prasidedant šaltajam metų laikui, nes tada kariauti bus truputį sunkiau.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją