JAV vyriausybė esą toliau siekia kartu su kitomis šalimis atsakingai sumažinti kalinių skaičių ir galiausiai kalėjimą uždaryti.

Gvantanamo kalėjime Kuboje vienu metu kalėjo beveik 800 vyrų. Kalėjimas buvo įsteigtas po 2001 metų Rugsėjo 11-osios išpuolių JAV, prezidentaujant George‘ui W. Bushui, norint jame be proceso laikyti spėjamus islamistų teroristus. Žmogaus teisių organizacijos jau seniai reikalauja uždaryti kalėjimą.

Jis jaučiasi lyg naujai gimęs, po paleidimo pareiškė M. Khanas. Netrukus jis pirmą kartą išvysiąs savo dukterį, gimusią po įkalinimo, taip pat po 20 metų vėl susitiksiąs su savo žmona. Jam suteiktas antras šansas ir jis esą juo pasinaudos. M. Khanas teigė, jog gailisi savo padarytų nusikaltimų.

M. Khanas, jo pačio teigimu, gimė Saudo Arabijoje ir daugiausiai augo Pakistane bei JAV. Po Rugsėjo 11-osios atakų grįžus į Pakistaną jį esą per šeimos narius užverbavo „Al Qaeda“ grupuotė. JAV kariuomenės duomenimis, vyras dalyvavo pasikėsinime į tuometinį Pakistano prezidentą Pervezą Musharafą ir tiekė pinigus su „Al Qaeda“ siejamai teroristinei organizacijai Indonezijoje, kuri jais finansavo išpuolį prieš viešbutį Indonezijoje 2003 metais, kai žuvo 11 žmonių.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją