„Naktis nebuvo visiškai rami. Surengta daug bepiločių orlaivių atakų. Su daugeliu jų oro gynybos sistemos susitvarkė“, – socialiniuose tinkluose paskelbė gubernatorius Viačeslavas Gladkovas ir pridūrė: „Svarbiausia, kad nėra aukų“.

Šis pranešimas paskelbtas kitą dieną, kai Maskva pranešė dislokavusi lėktuvus ir artileriją, kad sunaikintų ginkluotą grupuotę, įsiskverbusią per sieną iš Ukrainos, Kremlius įsakė kariuomenei užkirsti kelią, kad tai nepasikartotų.

Atsakomybę prisiėmė dviejų su Kremliumi kovojančių grupuočių – Rusijos laisvės legiono ir Rusijos savanorių korpuso – nariai, Kyjivas neigia Ukrainos dalyvavimą. Belgorodo pasienio regionas yra atakų taikinys nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios, tačiau kelias dienas trunkantys susirėmimai yra didžiausi per visą pernai Rusijos pradėtą invaziją į Ukrainą.

V. Gladkovas sakė, kad per dronų puolimą naktį nukentėjo keli privatūs namai, biurai ir transporto priemonės, tačiau visas žalos mastas dar vertinamas. Jis pridūrė, kad Graivorono rajone buvo pažeistas dujotiekis, ten įsiplieskė „nedidelis gaisras“. V. Gladkovas sakė, kad dėl ginkluotos įsiveržusios grupės ir Rusijos saugumo pajėgų kovų kelios gyvenvietės liko be elektros, bet iki trečiadienio vakaro tiekimas bus atkurtas.

„Devyni žmonės paguldyti į ligoninę: trys yra sunkios būklės ir gydomi intensyviosios terapijos skyriuje, šeši žmonės jau palatose“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją