Vakar Rusijos prezidentas Pergalės dienos proga atsiuntė sveikinimą Gruzijos veteranams ir piliečiams, bet nepaminėjo jame dabartinės Gruzijos valdžios.

"Jeigu šis sveikinimas būtų buvęs nuoširdus, jis turėjo būti atsiųstas įprasta oficialia forma", - sakė pirmadienį spaudos konferencijoje Gruzijos užsienio reikalų ministro pavaduotoja Nino Kalandadzė.

Pasak jos, kai siunčiami tokie sveikinimai šaliai ir liaudžiai, būtinai turi būti nusiųstas sveikinimas ir teisėtai išrinktai tos valstybės vadovybei.

"Kai sveikinama tokia forma ir tokia valstybė kaip Rusija realiai žengia tokį nerimtą žingsnį, nerimtas pobūdis suteikiamas taip pat ir tokiai svarbiai dienai kaip Pergalės diena. Matyt, dėl to ir susierzino Gruzijos užsienio reikalų ministras ir pateikė atitinkamą to vertinimą", - pareiškė N.Kalandadzė.

Vakar Gruzijos URM vadovas Grigolas Vašadzė pareiškė, kad tai, kaip D.Medvedevas pasveikino Pergalės dienos proga, yra nepriimtina Gruzijos liaudžiai.

"Nemanau, kad Gruzijos liaudis priėmė Rusijos prezidento sveikinimus. Klounada neturi ribų. Galima būti klounu tokia forma, kokia panorėsi", - sakė žurnalistams G.Vašadzė.

Gruzijos valdžia žada atsižvelgti į veteranų nuomonę dėl Pergalės dienos šventimo datos

Gruzijos vadovybė ketina pradėti svarstyti visuomenėje klausimą, kurią dieną švęsti Pergalės prieš fašizmą dieną - gegužės 8-ąją ar 9-ąją.

"Istoriškai būtent gegužė 8-ąją buvo paskelbta fašistinės Vokietijos kapituliacija ir kaip tik ta diena visame pasaulyje laikoma Pergalės prieš fašizmą diena", - pareiškė pirmadienį spaudos konferencijoje Gruzijos užsienio reikalų ministro pavaduotoja Nino Kalandadzė.

Pasak jos, vakar užsienio reikalų ministras Grigolas Vašadzė pasiūlė švęsti Pergalės dieną Gruzijoje "su visu civilizuotu pasauliu" gegužės 8-ąją.

"Beje, šį klausimą turi plačiai apsvarstyti visuomenė, atsižvelgdama į veteranų poziciją", - pažymėjo N.Kalandadzė.