"Rusijos Federacijos grasinimas, kad tikslas bus pasiektas ir įstojimas į PPO bus įmanomas be Gruzijos sutikimo, yra grynas šantažas", - G. Vašadzės žodžius cituoja "RIA Novosti".

Pasak ministro, Gruzija vyksta į derybas ne tam, kad užblokuotų Rusijos įstojimą į PPO, o tam, kad surastų galimą išeitį iš situacijos.

Rusija yra vienintelė didelė pasaulio ekonomika, kuri dar nėra PPO narė, o jos derybos dėl įstojimo į PPO tęsiasi jau 17 metų. Tam, kad šalis prisijungtų prie organizacijos, būtinas visų 153 jai priklausančių šalių sutikimas. Gruodį Europos Sąjunga parėmė Rusijos narystę.

Gruzijos reikalavimai dėl Rusijos įstojimo į PPO lieka tie patys. Tbilisis reikalauja kad Rusijos ir Gruzijos sienos kirtimo punktuose Pietų Osetijoje bei Abchazijoje dirbtų Gruzijos muitininkai, nes Gruzija šias teritorijas traktuoja kaip savo neatskiriamas dalis. Rusija šias teritorijas laiko nepriklausomomis valstybėmis. Kartu Tbilisis, ieškodamas kompromisinio varianto, sutinka įtraukti ir tarptautinius stebėtojus.

Antrasis derybų raundas planuojamas balandžio 28-29 dienomis Ciuriche, pirmasis derybų raundas vyko Berne.