Antradienį agentūra patvirtino, kad 2019 metų gruodžio 25 d. Rusijos pareigūnai Vladivostoke sulaikė jos korespondentą, „rinkusį žurnalistinę medžiagą apie Rusijos valdžios institucijas“.

Pirmadienį Rusijos URM pranešė pareiškusi protestą japonų diplomatams dėl Japonijos piliečio veiksmų.

Ministerija taip pat informavo, jog gruodžio 25 d. Vladivostoke su įkalčiais sulaikytam Japonijos piliečiui buvo oficialiai pareikšta, kad tokie veiksmai, numatyti RF baudžiamojo kodekso 276-ajame straipsnyje (šnipinėjimas), yra neleistini. Užsieniečiui buvo duotos 72 valandos palikti Rusiją. „Kitą dieną su žurnalisto viza Rusijoje buvęs japonas išvyko į tėvynę“, - pridūrė Rusijos URM atstovai.

Sausio 25 d. Rusijos ambasada Tokijuje sukritikavo Japonijos žiniasklaidos pranešimus, kad sulaikytas buvęs Japonijos kompanijos „Softbank“ darbuotojas, įtariamas informacijos perdavimu Rusijos prekybos atstovybei Tokijuje.

„Verčia apgailestauti tai, kad Japonija, naudodama anachroniškus įtarimus dėl šnipinėjimo, prisijungė prie antirusiškų spekuliacijų vakarietiška dvasia bangos“, - pareiškė Rusijos ambasados atstovai.