Pastarieji municipaliniai rinkimai Vakarų Krante vyko prieš ketverius metus, bet Gazos Ruožą kontroliuojantis islamistų judėjimas „Hamas“ neleidžia surengti tokio balsavimo nuo valdžios užėmimo 2007 metais.

„Nustatėme rinkimų kalendorių, bet nežinome, ar „Hamas“ leis organizuoti municipalinius rinkimus Gazos Ruože“, – pareiškė Ramaloje įsikūrusios nepriklausomos rinkimų komisijos atstovas Faridas Taamallah.

„Laukiame, kol palestiniečių vyriausybė suderins viską su Gazos Ruožu ir informuos mus, kas bus nuspręsta“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.

Nesutarimai tarp Palestinos Autonomijos, įsikūrusios žydų valstybės okupuotame Vakarų Krante, prezidento Mahmudo Abbaso pasaulietiško judėjimo „Fatah“ ir „Hamas“ tvyro nuo 2007-ųjų konflikto.

Municipaliniai rinkimai numatyti 387 vietovėse Vakarų Krante ir Gazos Ruože gruodžio 11 dieną, o vėlesne, dar nenustatyta data – 90 kitų vietų, sakė F. Taamallah.

Iš 477 balsavimo vietų tik 11 yra Gazos Ruože, pažymėjo jis.

Pabėgėlių stovyklų Vakarų Krante ir Gazos Ruože rinkimai nepaveiks, nes jas valdo Jungtinių Tautų agentūra UNRWA.

Balandį M. Abbasas atidėjo gegužę ir liepą turėjusius vykti įstatymų leidėjų ir prezidento rinkimus, kurie turėjo būti pirmieji per 15 metų, sakydamas, kad Izraelis nepateikė garantijų, kad leis juose dalyvauti palestiniečiams Rytų Jeruzalėje.

M. Abbaso kadencija prezidento poste turėjo baigtis 2009 metais.

„Hamas“ pasmerkė M. Abbaso sprendimą atidėti rinkimus pavadindamas jį „perversmu prieš (jų) partnerystę“ ir sakė, kad palestiniečių prezidentui „teks visa atsakomybė už sprendimą ir jo pasekmes“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją