Moninda Marube pasakojo, kad ankstyvą liepos 5 d. rytą išvydęs lokius buvo priverstas mąstyti greitai. Kaip rašo „Business Insider“, jis nusprendė daryti tai, ką moka geriausiai, - bėgti. „Galvojau, kad plaukti negaliu, bijau plaukimo, bijau vandens“, - pasakojo jis, turėdamas galvoje greta buvusį ežerą, į kurį jis galėjo įšokti ir plaukdamas išsigelbėti nuo laukinių gyvūnų keliamo pavojaus. „Antra, žinojau, kad negaliu lipti į medį, nes lokiai taip pat gali įlipti į medį, - kraują stingdančiais įspūdžiais dalinosi jis. – Vienintelis sprendimas, kuris atrodė tuo metu tinkamas, - bėgti.“

Bėgiko teigimu, lokiai nuo jo buvo šiek tiek mažiau nei 20 metrų atstumu, o namas, kuriame jis galėjo pasislėpti, - 20 metrų atstumu nuo jo kita kryptimi. Taigi jis puolė bėgti to namo link, o lokiai prie jo buvo priartėję 10 metrų, kai jis įpuolė į prieglobsčiu ir išsigelbėjimu tapusio namo verandą.

Vyro teigimu, lokiai sustojo, nesuvokdami, kad be didesnių sunkumų būtų galėję prasibrauti pro ploną verandos atitvarą. Kurį laiką pauostinėję viską aplink laukiniai žvėrys atsitraukė. M. Marube įsitikinęs: jei šis namas būtų buvęs vos šiek tiek toliau, lokiai būtų jį pasiviję. „Man padėjo ne namas, o Dievas“, - džiaugėsi jis.

Žmonėms, susidūrusiems su juodaisiais lokiais, rekomenduojama demonstruoti savo didumą, skleisti garsus ir lėtai trauktis atgal. Vis tik tuo atveju, jei žvėris puola, patartina kaip tik nesitraukti ir smogti atgal. Bėgikas patikino žinojęs apie rekomendacijas ginti savo pozicijas, atsidūrus tokioje situacijoje, bet pripažino, kad pasakyti kur kas lengviau nei padaryti. „Tuo metu negali mąstyti apie galimybę ginti pozicijas, kai jie ima judėti į tavo pusę.“ – pripažino jis. M. Marube teigimu, iš pradžių jis mėgino sugluminti lokius žvilgsniu, tačiau jie ėmė pulti, kai tik jis į juos pasisuko nugara.

Meino universitete studijuojantis M. Marube, 2012 m. vykusiame Meino maratone finišavo trečias, o 2013 m. pusmaratonį įveikė pirmas. Jis papasakojo kadaise Afrikoje turėjęs itin nemalonų susitikimą su medyje buvusiu leopardu. Vis tik, jo teigimu, lokiai jį išgąsdino labiau. Vyras tikina po šio susidūrimo su Meino laukine gamta išmokęs viena labai svarbią pamoką – palaikyti taikius santykius su visais žmonėmis, nes niekada negali žinoti, kada ateis paskutinė gyvenimo diena.