JAV Maršalų tarnyba ketvirtadienį patvirtino, kad JAV Nacionalinio alergijos ir užkrečiamųjų ligų instituto vadovui Anthony Fauci – daugelio gerbiamam ekspertui, tapusiam vyriausybės atsako į pandemiją veidu – buvo skirta specialioji apsauga.

Daugelį metų vyriausybėje dirbantis pareigūnas A. Fauci stovi šalia D. Trumpo per kasdien Baltuosiuose rūmuose rengiamas spaudos konferencijas COVID-19 protrūkio klausimais.

Jo autoritetas labai išaugo, nes A. Fauci stengdavosi pateikti nepagražintą ir faktais pagrįstą informaciją apie pandemiją, pareikalavusią jau apie 5 100 amerikiečių gyvybių.

Tačiau konservatyvių pažiūrų veikėjai užsipuolė 79 metų gydytoją ir vyriausiąjį šalyje užkrečiamųjų ligų ekspertą, jam paneigus kai kuriuos D. Trumpo pareiškimus apie koronaviruso protrūkį.

Jis viešai nesutiko su prezidento planu – kurio dabar jau atsisakyta – sušvelninti karantino metu įvestus suvaržymus iki balandžio 14 dienos, taip pat suabejojo D. Trumpo išgirtų antimaliarinių vaistų hidroksichlorochino ir chlorochino veiksmingumu gydant nuo COVID-19.

D. Trumpo šalininkai griežtai peikė A. Fauci internete, kaltindami jį esant „gilios valstybės“ agentu, mėginančiu pakirsti valstybės vadovo pastangas.

Anksti ketvirtadienį paklaustas apie suteiktą apsaugą A. Fauci nesureikšmino šio sprendimo.

„Tai išties beprotiška. Stengiamės nekreipti į tai dėmesio ir tiesiog sutelkti jį į turimus atsakomybę ir darbus. Tai yra svarbiausias dalykas “, – televizijai „CBS News“ sakė jis.

Sveikatos apsaugos ir paslaugų departamentas (HHS) nepatvirtino fakto, kad ekspertui buvo suteikta papildoma apsauga, tačiau vienas šios institucijos atstovas pabrėžė, jog „dr. Fauci yra neatsiejama JAV vyriausybės atsako į COVID-19 dalis“.