"Man atėjo laikas kovoti kitose pozicijose", - pareiškė G.Papandreou, kuris pernai lapkritį pasitraukė iš premjero posto, atverdamas kelią koalicinei vyriausybei, mėginant išvengti valstybei gresiančio bankroto.

"Priėmiau sunkių sprendimų. Galbūt jie man brangiai kainavo politiškai, tačiau buvo to verti", - jis sakė per partijos suvažiavimą, ir jo kalbą dažnai lydėjo plojimai.

Prognozuojama, kad finansų ministras Evangelas Venizelas (Evangelos Venizelos) pakeis G.Papandreou per partijos pirmininko rinkimus kovo 18 dieną.

Socialistai atėjo į valdžią 2009 metais, žadėdami ekonomikos reformas, tačiau po metų G.Papandreou vyriausybė susidūrė su valstybės bankroto pavojumi ir buvo priverstas prašyti nepopuliaraus finansinio gelbėjimo paketo iš Europos Sąjungos (ES) ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF), pagal kurį Atėnai ėmėsi vykdyti griežtas taupymo priemones.

Kaip rodo naujausios apklausos, socialistai per artėjančius rinkimus gali patirti didelę nesėkmę, o šios partijos populiarumas gali pasiekti didžiausias žemumas per jos 37 metų istoriją.