„Graikijos žmonės nori, kad skubiai ir nuodugniai būtų išaiškintos baudžiamosios veikos, susijusios su šia tragiška nelaime“, – taip savo raginimą laiške teismo prokuratūrai argumentavo premjeras.

Nelaimės tyrimas vyriausybės paskirtų ekspertų lygiu, anot K. Mitsotakiso, vyks nepriklausomai nuo baudžiamojo tyrimo.

Praėjusią savaitę naktį į trečiadienį geležinkelio ruože tarp Atėnų ir Salonikų keleivinis traukinys kaktomuša rėžėsi į tais pačiais bėgiais važiavusį prekinį traukinį. Per šią skaudžiausią traukinių katastrofą šalies istorijoje žuvo mažiausiai 57 žmonės. K. Mitsotakisas savaitgalį paprašė žuvusiųjų artimųjų „atleidimo“.

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen pirmadienį tviteryje pranešė, kad kalbėjosi su Graikijos ministru pirmininku dėl tolesnės techninės paramos, „kurią ES gali pasiūlyti Graikijai modernizuojant geležinkelio sistemą ir gerinant jo saugumą“. Europos Komisijos ir ES geležinkelio agentūros ERA atstovai šiuo tikslu šią savaitę lankysis Atėnuose. „Geležinkelio transporto saugumas yra itin svarbus“, – pabrėžė U. von der Leyen.

Skaudi traukinių avarija sukėlė smarkius protestus Graikijoje.

Sekmadienį teismas leido suimti Larisos miesto geležinkelio stoties viršininką. Jis buvo sulaikytas praėjus dienai po nelaimės. Vyras prisipažino nenukreipęs traukinių į teisingus bėgius.

Visuomeninio transliuotojo ERT informacija, vyras šias pareigas pradėjo eiti tik prieš 40 dienų, prieš tai dalyvavęs trijų mėnesių mokymuose. Anot laikraščio „Kathimerini“, vyras prieš nelaimę keturias dienas dirbo vienas stotyje, nors tai buvo ilgasis šventinis savaitgalis, kai traukinių eismas intensyvus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją