„Mes laikysimės pasiekto susitarimo, tačiau nepagrįstiems kreditorių reikalavimams nepaklusime“, - pareiškė Graikijos premjeras.

A. Tsipras teigė, kad 2016 metai taps persilaužimo metais po kelerius metus trukusios krizės, išsakydamas įsitikinimą, kad šaliai atsiveria naujas puslapis. Graikijai 2016 metais traukiasi iš krizės ir atgimsta.

Paklaustas apie plačios koalicijos vyriausybės sudarymo galimybę, A. Tsipras pavadino tokį scenarijų „vasaros nakties sapnu“, patikinęs, kad parlamentinė dauguma pakankamai stipri ir vyriausybė prie valdžios vairo išbus, kaip ir numatyta, ketverius metus. Pasak premjero, šiuos scenarijus kurpia bankrutavusi politinė sistema.

A. Tsipro nuomone, įstatymo projektą dėl socialinio draudimo sistemos reformos palaikys daugiau nei 153 valdančiosios koalicijos deputatai.

Graikija pagal memorandumą, suderintą su kreditoriais, įsipareigojo įvykdyti plataus masto reformų programą mainais į trečiąjį paramos paketą. Memorandumas numato tokias visuomenei skausmingas priemones kaip pensinio amžiaus ilginimas, indėlių socialiniam draudimui didinimas, pensijų mažinimas, mokesčių didinimas.