Septyni vyrai, kurių amžius – nuo 17 iki 24 metų, buvo suimti ketvirtadienį. Jie turėjo savadarbių lazdų ir metalinį strypą, nurodė pareigūnai.

„Tyrimas parodė, kad įtariamieji susibūrė, kad imtųsi nelegalių veiksmų, daugiausia prieš užsieniečius migrantus“, – nurodoma policijos pareiškime.

Policija ieško dar dviejų nepilnamečių, susijusių su šia gauja.

Pastarosiomis dienomis perpildytos migrantų stovyklose Lesbe ir kitose šalia Turkijos esančiose salose išprovokavo pykčio protrūkį. Vietos gyventojai kaltina prieglobsčio prašytojus vagiant jų gyvulius ir niokojant jų žemes.

Pirmadienį Lesbo saloje šimtai migrantų protestavo prieš naują prieglobsčio suteikimo tvarką ir nepalankias gyvenimo sąlygas stovyklose, reikalaudami, kad jiems būtų leista išvykti.

Kai kuriems protestuotojų prisiartinus prie Morijos gyvenvietės, esančios šalia didžiausios Graikijos migrantų stovyklos, vietos gyventojai iškvietė policiją, kad ši neleistų jiems patekti į gyvenvietę.

Policija taip pat panaudojo ašarines dujas prieš migrantus, žygiavusius į salos administracinį centrą – Mitilenės miestą.

Per kitas dienas vietos žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose pasirodė pranešimų, kad gyventojai suformavo savisaugos patrulius, siekdami įbauginti migrantus ir juos remiančias nevyriausybines grupes.

Graikija 2019 metais buvo pagrindiniai vartai į Europą migrantams ir pabėgėliams, kurių daugelis buvo karų arba skurdo išvaryti iš savo gimtųjų vietų Užsachario Afrikoje, Pietų Azijoje ir Sirijoje.

Vyriausybė visomis išgalėmis stengėsi sustabdyti plūstančių migrantų srautą, apgyvendindama daugelį jų Graikijai priklausančiose Egėjo jūros salose netoli Turkijos esančiose perpildytose stovyklose.

Morijos stovykloje, oficialiai turinčioje vietos 3 tūkst. žmonių, šiuo metu yra apgyvendinta daugiau nei 19 tūkst. migrantų. Daugelis jų gyvena palapinėse arba savadarbėse pastogėse be elektros, šildymo ir karšto vandens.

Šiuo metu Egėjo jūroje esančiose penkiose Graikijos salose yra daugiau nei 36 tūkst. atvykėlių, nors jos gali priimti ne daugiau nei 6,2 tūkst. žmonių. Pagalbos agentūros nuolat kritikuoja tokias žmonių laikymo sąlygas.