Šie migrantai, kurių dauguma yra atvykėliai iš Somalio, rytinėje Lesbo pakrantėje išsilaipino vėlai pirmadienį ir praleido ten naktį, sakė vienas pakrančių apsaugos tarnybos pareigūnas.

Neaišku, kas nutiko jų valčiai, kuri nerasta.

Atrodo, kad vienas vyras mirtinai sušalo, nes oro temperatūra buvo minusinė. Mirusiojo tapatybė neskelbiama.

„Iš pradžių pareigūnai rado 24 žmones: 15 moterų, vaiką ir aštuonis vyrus“, – sakė minėtas pareigūnas.

Pareigūnams buvo pasakyta, kad dar trys žmonės dingo. Galiausiai jie buvo surasti kitame Lesbo paplūdimyje.

27 išgelbėti migrantai turi būti perkelti į ligoninę pagrindiniame salos mieste Mitilėnėje.

Graikijos salos Egėjo jūroje, tarp jų Lesbas, yra tarp pagrindinių vartų į Europą prieglobsčio prašytojams, bėgantiems nuo skurdo ir karų.

Pastaraisiais metais bandydami jūrai netinkamais laiveliais ir valtimis iš Turkijos pasiekti Graikiją nuskendo šimtai migrantų.

Graikijos konservatorių vyriausybei pernai smarkiai sugriežtinus saugumo operacijas ir įvedus kovos su pandemija priemones, atvykstančių migrantų skaičius smarkiai sumažėjo.

Graikijos migracijos reikalų ministras Notis Mitarachis antradienį sakė, kad stovyklose penkiose Egėjo jūros salose esančių migrantų skaičius sumažėjo iki 15 tūkstančių. Praėjusių metų pradžioje šis skaičius buvo 34 tūkstančiai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)