Netoli aikštės chuliganai padegė keletą automobilių ir sudaužė ten esančių parduotuvių vitrinas. Kitame Graikijos sostinės rajone protestuotojai užpuolė tris policininkus.

Dvi pagrindinės viešojo ir privataus sektorių profsąjungos, ADEDY ir GSEE, surengė ketvirtadienį visuotinį streiką, protestuodamos prieš trečiosios euro zonos finansinės paramos Graikijai sąlygas. Mainais į 86 mlrd. eurų finansinę paramą šalies vyriausybė sutiko padidinti mokesčius ir sumažinti išlaidas. Šalies parlamentas jau pritarė siūlymui ilginti pensinį amžių ir atsisakyti daugumos išankstinės senatvės pensijos lengvatų. Tačiau pagrindinės šalies profsąjungos ADEDY ir GSEE ryžtingai pasisakė prieš pasiūlymus sumažinti papildomas pensijas ir sujungti pensijų fondus. Prie šių dviejų profsąjungų prisijungė ir komunistinė profsąjunga PAME.

Ketvirtadienį Graikijoje prasidėjęs visuotinis streikas – pirmasis nuo tada, kai šių metų sausį į valdžią atėjo „Syriza“ partija, smarkiai sutrikdė gyvenimą šalyje. Metro, keltų ir priemiestinių traukinių paslaugos nutrauktos, mokyklos uždarytos; valstybinėse ligoninėse dirba tik budintis personalas. Autobusų ir troleibusų grafikas apribotas. Uždaryti ir muziejai bei archeologinės vietovės; naujienų agentūrų, laikraščių ir portalų darbas sutrikdytas, nes žurnalistai taip pat streikuoja.

Stebėtojų duomenimis, šiuo metu demonstracijose Graikijos sostinėje dalyvauja per 30 tūkst. žmonių.