„Jei viskas bus gerai, Graikija sulauks sutartos dalies per septynias partijas. Pradėsime nuo 700 tūkst. dozių gruodį“, – televizijai SKAI sakė V. Kikiliasas.

Pasak jo, vakcinos dozės bus pristatomos kas mėnesį nuo gruodžio iki birželio.

Europos Komisija (EK) rugpjūčio 14 d. pranešė pasiekusi susitarimą su farmacijos bendrove „AstraZeneca“ dėl „potencialios vakcinos nuo COVID-19 įsigijimo ir jos padovanojimo žemų ir vidutinių pajamų šalims bei perdavimui kitoms Europos šalims“.

Pasak EK, kai „bus įrodyta, kad vakcinas yra saugi ir veiksminga“, Komisija įsigis 300 mln. dozių „su galimybe įsigyti dar 100 mln. dozių ES valstybių narių vardu“.

Graikijos COVID-19 atvejų ir mirčių nuo šios ligos skaičius yra mažas, palyginti su kitomis ES šalimis, tačiau viruso plitimas pastarąjį mėnesį smarkiai šoktelėjo.

Iš viso šalyje užregistruota per 7 200 COVID-19 atvejų, iš jų 2 800 užfiksuoti rugpjūtį, o aukų skaičius siekia 230.

Graikijos valdžia dėl atsinaujinusio protrūkio kaltina fizinio atstumo restoranuose, baruose ir viešuose susibūrimuose nesilaikančius žmones.

Civilinės saugos agentūra įvedė komendanto valandą restoranuose ir klubuose daugelyje Graikijos regionų, įskaitant turistų pamėgtas vietas.

Premjeras Kyriakos Mitsotakis perspėjo, kad „drastiškesnės priemonės neabejotinai turės ekonominių padarinių“, tačiau jų esą reikės imtis, jei koronaviruso plitimas nebus sustabdytas.