Priimtas Europos augimo ir užimtumo paktas leidžia Graikijai tikėtis pokyčių dėl paskolų sąlygų. Neseniai ir šalies premjeras Antonis Samaras (Antonis Samaras) paragino tarptautinius kreditorius peržiūrėti Graikijos paskolų sąlygas.

Europos Vadovų Tarybos (EVT) posėdyje dalyvavęs Graikijos prezidentas pavadavo įprastai ten vykstantį ministrą pirmininką, kuriam neseniai atlikta akies operacija. K. Papoulias žurnalistams Briuselyje teigė, kad Europos susitarimas skatinti augumą yra "ypač aktualus" jo šaliai, kur gilėjanti recesija išaugino nedarbo rodiklius, ypač tarp jaunimo.

Tuo tarpu Euro grupės, jungiančios euro zonos finansų ministrus, pirmininkas, Liuksemburgo premjeras Jean-Claude Juncker Atėnų naujienų agentūrai sakė, kad Graikija yra įpareigota tęsti griežtą taupymo politiką, tačiau ir tam yra ribos. "Mes nenorime sukelti humanitarinės krizės", - sakė jis.

Kaip pranešta, Euro zonos šalių vadovai sutarė dėl efektyvesnės bankų priežiūros mechanizmo sukūrimo, labiau įtraukiant Europos centrinį banką, bei efektyviau panaudoti Europos stabilumo mechanizmą, siekiant užtikrinti euro zonos finansinį stabilumą.