Policijos teigimu, išgėrusioms moterims netoli sostinės Naujojo Delio leidžiama ir toliau likti už vairo, nes jas galima sulaikyti tik dalyvaujant pareigūnei moteriai.

Sostinėje ir kaimyninėje Harjanos valstijoje dauguma kelių eismo policijos pareigūnų yra vyrai, todėl išgėrusios moterys gali vairuoti nebaudžiamos.

O dabar Naujojo Delio priemiestyje Gurgaone suburtas 24 moterų pareigūnių būrys, kurio tikslas – sulaikyti neblaivias vairuojančias moteris ir patraukti jas baudžiamojon atsakomybėn.

„Nors miesto gatvėmis važinėja daugybė neblaivių moterų, iki šiol nė viena jų nebuvo suimta už šį pažeidimą. Pagal įstatymą, sulaikant ar areštuojant moterį, kartu su policininkų vyru būtinai turi dalyvauti ir policininkė moteris“, – pasakė Gurgaono kelių eismo policijos komisaro pavaduotoja Bharti Arora.

„Paprastai neblaivių vairuotojų dažniau pasitaiko vėlyvu paros metu, tad padidėja tikimybė, kad vyrai policininkai, atliekantys alkoholio kiekio organizme patikrinimą, gali būti neteisingai apkaltinti priekabiavimu prie vairuotojų moterų. Mes norėjome išvengti tokių dalykų, tačiau jau greitai, pasitelkę 24 pareigūnių būrį, pradėsime reidą prieš neblaivias moteris už vairo“, – pridūrė ji.