Savo „Telegram“ kanale jis teigia, kad Avdijivkos kryptimi Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas faktiškai naikina savo karius, kurie masiškai žūsta bandydami užimti per devynerius metus kaip reikiant įtvirtintas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas, skelbia dialog.ua.

Anot I. Strelkovo Girkino, rusų nuostoliai tokie dideli, kad dabar mūšiuose žūsta pajėgiausių Donecko pėstininkų likučiai, o pajėgas dar labiau nustekeno nepatyrę samdiniai ir mobilizuotieji.

„Donecke rusų karių beveik nebeliko“, – rašo jis.

Be to, I. Strelkovo teigimu, Ukrainos ginkluotosios pajėgos privertė priešininkus išnaudoti visas atsargas ir sutrukdė rusų planams apsupti Avdijivką – dabar Rusijai šis manevras praktiškai neįkandamas.

Ne mažiau sudėtinga yra rusų situacija Bachmuto kryptimi, kur didžiausių nuostolių bandant užimti miestą patiria „Vagner“ samdiniai.

Visgi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsisakymas minėtąja kryptimi rengti kontratakų byloja, jog kol kas dideli rusų nuostoliai Ukrainos kariuomenę visai tenkina.

I. Strelkovas priminė ir apie rusų pajėgų išvaikymą prie Vuhledaro ir pripažino, kad vadinamasis rusų „žiemos puolimas“ tebuvo „didelis triukšmas dėl nieko“. Dabar Rusija laukia atsakomųjų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veiksmų, kurie taps „tiesos akimirka“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją