Ada Zanusso pastaruosius penkerius metus gyvena senelių namuose, kur jai kovo 17 d. po aukštos temperatūros lydimo negalavimo ir buvo nustatyta diagnozė. Apie 20 žmonių iš tos pačios įstaigos Pjemonto regione mirė. Močiutė Ada, kaip ją vadina šalies žiniasklaida, išsaugojo gebėjimą aiškiai mąstyti.

Anksčiau jau buvo pranešta, kad tarp pasveikusių italų – 102 metų moteris ir 101 metų vyras, taip pat keli 90 metų ribą perkopę pacientai.

Dauguma iš 16 tūkstančių koronaviruso aukų – garbaus amžiaus žmonės. Daugelis susirgo būtent senelių namuose. Labiausiai nukentėjo Italijos šiaurės gyventojai.

Italijoje nuo pandemijos pradžios koronavirusu užsikrėtė beveik 129 tūkstančiai žmonių. 21,8 tūkstančio infekuotųjų pasveiko.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 1,3 milijono žmonių, per 70 tūkstančių infekuotųjų mirė.