Dauningo gatvės atstovas pranešime nurodė, kad B. Johnsonas „šį vakarą buvo pekeltas iš intensyviosios priežiūros skyriaus atgal į palatą, kur jis bus atidžiai stebimas ankstyvajame sveikimo etape“.

B. Johnsonui antradienį kovojant su koronavirusu intensyvios terapijos skyriuje, šalyje kyla susirūpinimas dėl jo sveikatos būklės ir vyriausybės reagavimo į tebeaugantį COVID-19 protrūkį šalyje.

55 metų B. Johnsonas, aukščiausio rango pasaulio lyderis, užsikrėtęs šia infekcija, sulaukia daugybės palaikymo žinučių iš Britanijos ir viso pasaulio.

Pirmadienio vakarą į intensyvios terapijos skyrių perkeltas Konservatorių partijos lyderis paprašė, kad užsienio reikalų sekretorius Dominicas Raabas „jį pavaduotų, kai prireiks“.

B. Johnsonas sekmadienį vakare buvo paguldytas į Šv. Tomo ligoninę Londone dėl išliekančių ligos simptomų – kosulio ir pakilusios temperatūros, praėjus 10 dienų po to, kai jam buvo diagnozuota COVID-19.

Tai precedento neturintis atvejis, kai nepaprastosios padėties metu vyriausybės vadovui prireikia intensyvios terapijos.

Daugeliui tai padėjo geriau suprasti, kokia sunki gali būti ši 5 373 gyvybes JK jau nusinešusi liga.