"Prancūzų (žvalgybos) tarnybos padėjo man išvykti iš Sirijos, esu jiems dėkingas už tai", - sakė Prancūzijos televizijos naujienų kanalui BFM M.Tlassas, kurio pabėgimą liepos 6 dieną Vakarai pavadino didele nesėkme B.al Assadui.

M. Tlassas buvo elitinės Respublikos gvardijos generolas, kuriam buvo patikėta režimo apsauga. Jo tėvas buvęs gynybos ministras Mustafa Tlassas palaikė artimus ryšius su B.al Assado velioniu tėvu ir pirmtaku Hafezu al Assadu.

M.Tlasso pabėgimas, anot opozicijos frakcijas vienijančios Sirijos nacionalinės tarybos, buvo "didžiulis smūgis" B.al Assadui.

Tačiau dalis sukilėlių kritikuoja ir įtariai vertina M.Tlassą, sakydami, kad generolas ir jo 80 metų tėvas, gyvenantis Paryžiuje, turėjo aiškiai deklaruoti savo poziciją nuo pat sukilimo prieš B.al Assado pradžios praeitais metais.

Pats M.Tlassas pirmadienį pasakė, kad perėjęs pas sukilėlius dar "kovo mėnesį".

"Nuo pat revoliucijos pradžios aš susitikdavau su revoliucionieriais..., nuo pat pirmųjų dienų, pirmųjų mėnesių jutau, kad režimas visiems meluoja. Todėl iš pradžių aš perėjau (į sukilėlių pusę) dar tebebūdamas tarnyboje", - sakė jis.