Antskrydis įvykdytas šalia ligoninės Jemeno šiaurės vakaruose. Du žmonės laikomi dingusiais, o dar aštuoni buvo sužaloti, kai antradienį ryte paleista raketa susprogdino šalia ligoninės esančią degalinę.

Manoma, kad ataką surengė Saudo Arabijos vadovaujama koalicija, kovojanti su Jemeno husių sukilėliais.

„Gelbėkit vaikus“ pasmerkė abi kariaujančias puses dėl jų elgesio, ypač pabrėždama padarinius ligoninėms.

„Nekalti vaikai ir sveikatos priežiūros darbuotojai neteko gyvybės per beatodairišką ataką prieš ligoninę tankiai apgyvendintoje civilinėje srityje. Tokios atakos yra tarptautinės teisės pažeidimas“, - teigė organizacija.

Ataka sutapo su ketvirtosiomis metinėmis, kai Saudo Arabijos vadovaujama koalicija įsitraukė į Jemeno pilietinį karą. Jemene nuo 2014 metų vyksta kruvinas konfliktas tarp husių sukilėlių ir prezidentui Abedrabbui Mansourui Hadžiui lojalių pajėgų. 2015 metais į karą įsikišo Saudo Arabijos vadovaujama koalicija ir iki dabar remia prezidentui lojalias pajėgas. Ji surengė tūkstančius antskrydžių prieš husius, per kuriuos dažnai nukenčia ir civiliai, tačiau koalicija neigia tai daranti sąmoningai.

Karas pražudė mažiausiai 60 tūkst. žmonių.

Žmogaus teisių grupės ir karo stebėtojai nuolatos kritikuoja Saudo Arabijos vadovaujamą koaliciją ir Vakarų vyriausybes, aprūpinančias ją ginklais, dėl antskrydžių, kurių metu pataikoma į mokyklas, sveikatos priežiūros įstaigas ir kita.