Tik 35 proc. šio Lenkijos pajūrio miesto gyventojų pareiškė, jog G.Grassas turėtų atsisakyti garbės piliečio vardo, praneša Lenkijos žiniasklaida.

Apklausa taip pat rodo, kad beveik 72 proc. miestiečių ryžtingai prieštarauja tam, kad Gdansko miesto taryba atimtų iš rašytojo šį garbingą titulą. Priešingos nuomonės buvo tik 20 proc. respondentų. Pasak Gdansko mero, "tai įrodo, jog miesto gyventojai neturi jokių antivokiškų kompleksų ar fobijų".

P.Adamowiczius apgailestavo, jog rašytojas iš anksto neinformavo gdanskiečių, kad ketina prisipažinti tarnavęs "Waffen SS" dalinyje. "Tačiau tai neprieštarauja jo literatūrinei veiklai, o pati rašytojo veikla labai prisidėjo prie abiejų šalių santykių gerinimo", - pabrėžė meras.

Žurnalistams jis sakė, jog asmeniškai kreipėsi į G.Grassą su prašymu, kad jis paaiškintų gdanskiečiams, kodėl taip ilgai delsė paskelbti savo praeities faktus.

Tuo tarpu kitas Gdansko garbės pilietis, buvęs Lenkijos prezidentas Lechas Walesa, pareiškė, kad jeigu G.Grassas neatsisakys miesto garbės piliečio vardo, tai jis žengs tokį žingsnį.