Jis perduos valdymo vadžias savo bendražygiui Respublikonų partijoje, nuosaikiam politikui Charlie Cristui, kuris iškovojo pergalę per dabartinius tarpinius rinkimus žymiu mastu dėl gubernatoriaus paramos.

53-ejų metų Johnas Ellisas Bushas, nuo vaikystės vadintas iš pirmųjų jo vardų raidžių sudarytų vardu Jebu, palieka savo postą, nepraradęs populiarumo - jį remia maždaug 60 proc. Floridos rinkėjų.

Aštuonerius metus būdamas gubernatoriumi J.Bushas sugebėjo pažaboti nusikalstamumą, sukurti naujų darbo vietų, sumažinti mokesčius ir užsitikrinti ispaniškai kalbančių imigrantų, kurių daug gyvena šioje valstijoje, paramą.

Pelnyti imigrantų palankumą, jam padėjo tai, kad jis moka ispanų kalbą: 1973 metais jis baigė Teksaso universitetą, kur mokydamasis dalyvavo Lotynų Amerikos tyrimuose. Ne paskutinį vaidmenį suvaidino ir jo vedybos 1974 metais su iš Meksikos kilusia Columba Garnica Gallo.

Ilgą laiką Jebo Busho valdymą šioje valstijoje temdė įtarimai, kad per 2000 metų prezidento rinkimus jis prisidėjo prie pažeidimų, skaičiuojant balsus savo vyresniojo brolio G.W.Busho naudai.

Dabar J.Bushas ketina sugrįžti į privatų verslą.