G.W.Bushas ir T.Blairas Dauning Stryte turi aptarti valdžios įgaliojimų perdavimo Irako valdančiajai tarybai kitų metų birželį perspektyvas, o protesto prieš JAV lyderio politiką organizatoriai tikisi, kad demonstracijoje Londono centre dalyvaus 100 tūkst. žmonių.

Organizacija "Stop the War", vasario mėnesį Londone surengusi antikarinį protestą, kuriame dalyvavo milijonas žmonių, dabar rengia demonstraciją, kuriai pasiekus Trafalgaro aikštę joje bus nuversta milžiniška G.W.Bushą vaizduojanti figūra.

Tvarką demonstracijos metu saugos apie 5 tūkst. policininkų.

"Mes tikimės, kad manifestacija bus taiki", - pareiškė žurnalistams Londono policijos viršininko pavaduotojas Andy Trotteris

Tuo tarpu Didžiosios Britanijos policija Londone sulaikė 43 žmones, kurie dalyvavo protesto akcijose prieš JAV prezidento George`o Busho (Džordžo Bušo) vizitą į šią šalį.

Londono policijos viršininko pavaduotojas ketvirtadienį pranešė, kad areštuotieji padarė nedidelius nusikaltimus ir kad nė vienas iš sulaikytųjų neįtariamas ryšiais su teroristais.

Britanijos policija pasitelkė savo 14 tūkst. darbuotojų G.W.Busho ir jį lydinčių asmenų saugumui užtikrinti. Tokių griežtų priemonių Londone iki šiol dar niekad nebuvo imtasi.

Tuo tarpu G.W.Bushas vakare apsivilkęs fraką dalyvavo jo garbei skirtame prašmatniame bankete Bakingemo rūmuose, kurio metu diadema su deimantais pasipuošusi karalienė Elizabeth pasveikino prezidentą bei jo žmoną ir gyrė transatlantinius santykius.

"Jungtinių Valstijų ir Didžiosios Britanijos atveju abi šalys, (esančios skirtingose) vandenyno (pusėse), dar niekada nebuvo tokios artimos", -sakė ji.