I. Volobujevas žiniasklaidai sakė, kad jis išvyko iš Rusijos kovo 2 dieną, kad prisijungtų prie Ukrainos teritorinės gynybos pajėgų.

„Negalėjau iš šalies stebėti, ką Rusija daro mano tėvynei“, – antradienio vakarą paskelbtuose interviu sakė Achtyrkoje gimęs I. Volobujevas.

„Rusai žudė mano tėvą, mano pažįstamus ir artimus draugus. Mano tėvas mėnesį gyveno šaltame rūsyje. Žmonės, kuriuos pažinojau nuo vaikystės, sakė, kad jiems gėda dėl manęs“, – tęsė jis.

I. Volobujevas sakė, kad išvykęs iš Rusijos buvo atleistas ir baigė 33 metus trukusią karjerą įmonėse, susijusiose su valstybine dujų milžine „Gazprom“.

„Niekas Rusijoje nežino apie [mano išvykimą]“, – sakė jis.

I. Volobujevas taip pat išsakė abejones ​​dėl oficialių Rusijos paaiškinimų apie buvusio „Gazprombank“ viceprezidento Vladislavo Avajevo ir buvusio energetikos milžinės „Novatek“ aukščiausiojo vadovo Sergejaus Protosenijos mirtis.

„Netikiu, kad tai buvo savižudybės“, – sakė jis liga.net ir pridūrė, kad V. Avajevo mirtis galėjo būti „inscenizuota, nes jis galėjo žinoti per daug“.

Kiti aukščiausi vadovai ir pareigūnai, kurie, kaip žinoma, paliko Rusiją per karą, yra „Sberbank“ valdybos pirmininko pirmasis pavaduotojas Levas Chasis, Rusijos pasiuntinys klimato klausimais Anatolijus Čiubaisas ir „Aeroflot“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Andrejus Panovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją