1 520 palestiniečių per operaciją, kuri pradėta prieš aštuonias dienas, buvo sužeisti. Tai tviteryje paskelbė vietos gelbėjimo tarnybos atstovas Ashrafas al-Kidra.

Žuvo keturi vaikai

Palestinos sveikatos apsaugos ministerijos pareigūnai teigia, kad per Izraelio karinių oro pajėgų antskrydį žuvo keturi vaikai, penktojo būklė kritinė, informuoja „Reuters“.

Pirminiais duomenimis, sviediniai smogė Gazos paplūdimiui.

"Vaikai paplūdimyje žaidė futbolą. Visiems (...) buvo mažiau nei 15 metų. Nukritus pirmajam sviediniui, vaikai ėmė bėgti, tačiau į juos pataikė kitas sviedinys. Atrodė, kad sviediniai juos persekioja", - "Reuters" korespondentams tvirtino įvykio liudininkas Ahmedas Abu Hassera.

Izraelio kariuomenės atstovai Tel Avive incidento nekomentavo, pareiškę vis dar tikrinantys pranešimą apie ataką.

Izraelio aviacija naktį į trečiadienį Gazos ruože bombardavo Mahmudo al Saharo ir kitų "Hamas" lyderių namus, pranešė Izraelio radijas.

Trečiadienį kovingieji palestiniečiai vėl leido raketas į Izraelį. Per ataką antradienį Erezo pasienio perėjimo poste pirmą kartą žuvo izraelietis.

Izraelis paragino gyventojus šiauriniame Gazos ruože palikti savo namus. Tai esą būtina jų pačių saugumui.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu pareiškė, kad trečiadienį operacija bus išplėsta. Paliaubos truko tik šešias valandas.

B. Netanyahu antradienio vakarą apkaltino "Hamas" ignoravus vienašališkas Izraelio paliaubas. Dabar kovotojai esą "sumokės didelę kainą". Jis neatskleidė, ar į Gazos ruožą bus pasiųsti Izraelio sausumos daliniai.