Izraelio ministrų Saugumo kabinetas balsavo už smūgių Gazos Ruože nutraukimą. Apie tai praneša „The Jerusalem Post“.

Izraelio premjero Benjamino Netanyahu biuro pranešime sakoma, kad saugumo kabinetas „vienbalsiai priėmė rekomendacijas priimti Egipto iniciatyvą dėl besąlygiškų... paliaubų“.

„Hamas“ ir „Islamo džihadas“ patvirtino, kad susitarimas dėl paliaubų pasiektas ir kad jos įsigalios penktadienį 2 val. vietos (ir Lietuvos) laiku.

Portalo bbc.com duomenimis, paliaubos įsigalioja penktadienį, 2 valandą nakties vietos laiku. Vėliau Izraelis patvirtino susitarimą dėl paliaubų, tačiau teigė, jog tikslus ugnies nutraukimo laikas kol kas nėra patvirtintas.

Anksčiau islamistų judėjimas „Hamas“ pranešė Libano šiitų judėjimui „Hizbollah“ apie savo sutikimą nuo penktadienio laikytis paliaubų su Izraeliu, ketvirtadienį pranešė žydų valstybės žiniasklaida.

Ketvirtadienio vakare Izraelio Saugumo kabinetas susirinko į posėdį, kuriame svarstoma galimybė vienašališkai nutraukti ugnį konflikte su radikalais iš Gazos Ruožo. Tai pranešė Izraelio valstybinis radijas „Kan“, remdamasis savo šaltiniu.

Jo duomenimis, vienašališkas ugnies nutraukimas turėtų įsigalioti penktadienį. Anksčiau Izraelio televizijos kanalas „Channel 13“ pranešė, kad Saugumo kabineto posėdyje kalbės šalies ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu.

Pasak Kataro televizijos kanalo „Al Jazeera“, Izraelio valdžia informavo tarpininkus egiptiečius apie ketinimą nutraukti ugnį Gazos Ruože. Kanalas pažymi, kad B. Netanyahu Vyriausybė „oficialiai pranešė“ ketinanti nutraukti karinę kampaniją.

Anksčiau Artimųjų Rytų žiniasklaida pranešė, kad artimiausiu metu Izraelis ir palestiniečiai gali paskelbti apie paliaubas. Izraelio pareigūnai savo ruožtu skelbė, kad šalies saugumo komitetas ketvirtadienį vakare rengia susitikimą, kad aptartų galimas paliaubas, kurios užbaigtų 11-ą dieną besitęsiančius susirėmimus su palestiniečių kovotojais Gazos Ruože.

Nuo gegužės 10 d. Izraelio armija ir palestiniečių grupuotės Gazos Ruože keičiasi smūgiais.

Naujausiais duomenimis, Izraelyje žuvo mažiausiai 12 žmonių, o žuvusių palestiniečių skaičius viršijo 250.

Apšaudymai prasidėjo po gegužės pradžioje prie Al Aksos mečetės Rytų Jeruzalėje kilusių riaušių, kurias išprovokavo Izraelio teismo sprendimas konfiskuoti Šeich Džaraho kvartale gyvenančių arabų šeimų namus. Naujausiais duomenimis, Izraelyje žuvo mažiausiai 10 žmonių, šimtai buvo sužeisti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)