Jei tokiai patariamosios komisijos iniciatyvai pritars miesto taryba, prabangaus Fogi Botomo rajono gatvės ruožas, kuriame yra didelis Rijado diplomatinės atstovybės pastatas, bus iškilmingai pervadintas „Jamalo Khashoggi keliu“.

Jungtinėse Valstijose gyvenęs Rijado kritikas J. Khashoggi spalio 2-ąją buvo nužudytas Saudo Arabijos konsulate Stambule.

Iš pradžių žurnalisto mirties faktą neigusi karalystė galiausiai pripažino, kad J. Khashoggi buvo nužudytas toje atstovybėje per operaciją, kurią įvykdę asmenys „viršijo savo įgaliojimus“.

JAV prezidento Donaldo Trumpo administracijos aukšto rango pareigūnai teigia neturintys tiesioginių įrodymų, kad šią žmogžudystę sankcionavo pats Saudo Arabijos sosto įpėdinis princas Mohammedas bin Salmanas (Mohamedas Salmanas), tačiau, pasak amerikiečių žiniasklaidos, būtent tokią išvadą padarė Centrinė žvalgybos valdyba (CŽV).

Kaip pranešė televizija CNN, gatvės pervadinimo iniciatyva susikūrė prieš mėnesį, kai internetu buvo pateikta atitinkama peticija.

„Siūlome pervadinti gatvę, kur yra Saudo Arabijos ambasada, Jamalo Khashoggi keliu, kad Saudo Arabijos pareigūnams būtų kasdien primenama“, jog tokios žmogžudystės yra „visiškai nepriimtinos“, o Vašingtonas pademonstruotų „tvirtą paramą spaudos laisvei“, sakoma peticijoje.

Panašios priemonės buvo imtasi ir Rusijos atžvilgiu – gatvė, kur yra šios šalies atstovybė, šiemet buvo pervadinta 2015-aisiais Maskvoje nužudyto iškilaus opozicijos lyderio ir prezidento Vladimiro Putino kritiko Boriso Nemcovo garbei.