Dabar Josepho McStay (42 m.), jo žmonos Summer (45 m.) ir jų vaikų Gianni (4 m.) bei Josepho (3 m.) kūnus rado užkastus dykumoje, už kelių valandų kelio nuo jų namų, informuoja telegraph.co.uk.

Jų kūnus rado motociklininkas. Policija dar neišsiaiškino, kas išžudė šeimą ir užkasė jų kūnus.

Šerifas Johnas McMahonas teigė: „Neįsivaizduojame, kada juos čia užkasė. Dar anksti spręsti, ar tai susiję su narkotikų karteliu. Pasinaudosime visais įmanomais šaltiniais, kad surastume šio baisaus nusikaltimo įtariamuosius ir juos nubaustume.“

Josepho McStay brolis Mike‘as teigė: „Mums teikia stiprybės mintis, kad jie kartu ir dabar yra geresnėje vietoje. Surasime tą asmenį ar asmenis. Žinau, kad šerifai ir FTB nori įvykdyti teisingumą.“

J. McStay priklausė vandens įrenginių kompanija. Šeima gyveno Folbruko priemiestyje. Jie atsikėlė prieš pusantro mėnesio, remontavo namą.

Paskutinį kartą gyvus juos matė 2009 m. vasario 4 d. Po keturių dienų jų „Isuzu Trooper“ automobilį su sėdynėmis vaikams matė prie parduotuvės „San Ysidro“, netoli Meksikos sienos.

Apsaugos kameros užfiksavo, kaip šeima eina populiariu pėsčiųjų taku į Meksiką.

Mike‘as pranešė apie brolio šeimos dingimą, kai 10 dienų nepavyko prisiskambinti. Atvykusi policija name rado du dubenis spragėsių priešais televizorių, o virtuvėje ant spintelės – kiaušinius dėžutėje bei bananų.

Policininkams pasirodė, kad šeimininkai skubiai paliko namus, bet kovos ar prievartos ženklų nepastebėta.

Vieno detektyvo teigimu, regis, iki vasario 4 d. šeima gyveno įprastą gyvenimą, o kitą dieną staiga dingo.

Į tyrimą įtrauktas Interpolas. Vykdant paiešką buvo sulaukta klaidingų pranešimų apie dingusią šeimą.
FTB ištyrė šeimos kompiuterį, paaiškėjo, kad buvo planuota kelionė į Meksiką, be to, moteris buvo nusipirkusi ispanų kalbos mokomąją programą.

Šeimos banko sąskaitose buvę 40 000 dolerių (102,7 tūkst. Lt) nepaliesti.

Kūnus rado maždaug už 100 mylių nuo šeimos namo, priešingoje pusėje nei Meksikos siena.

Policijos teigimu, neaišku, ar šeimą išžudė. Jis pridūrė, kad įvyko vietoje yra įrodymų, kurie pravers tyrime.