Anksčiau programišius slapyvardžiu „Guccifer” įsilaužė į C. Powello elektroninį paštą bei jo puslapį socialiniame tinkle „Facebook” ir paskelbė kelis elektroninius laiškus.

Pasak 76 metų C. Powello, jis susipažino su K. Kretu, kuriai dabar 46 metai, prieš kokius dešimt metų ir susirašinėjo su ja kelerius metus. "Laikui bėgant šie elektroniniai laiškai pasidarė labai asmeniški, bet netapo romano priežastimi. Korespondencija baigėsi prieš kelerius metus. Tada nebuvo jokio romano, dabar jo irgi nėra”, - sakoma C. Powello pareiškime. Pernai su savo žmona Alma jis atšventė santuokos 50 metų jubiliejų.

C. Powellas paaiškino, jog susipažino su K. Kretu, kai jis buvo JAV valstybės sekretorius, o ji - Rumunijos prezidento padėjėja. Pasak politiko, susirašinėdamas jis dažnai jai patardavo, kaip įsidarbinti Jungtinėse Tautose ir kitose tarptautinėse organizacijose. C. Powellas taip pat teigia, kad per pastaruosius aštuonerius metus matėsi su ja tik kartą ar du, bet jie liko draugai.

"Džiaugiuosi, kad jos karjera klostosi sėkmingai. Džiaugiuosi, kad neseniai ji laimingai ištekėjo”, - pažymėjo buvęs valstybės sekretorius.

C. Powellas - Vietnamo karo veteranas, keturių žvaigždučių generolas, buvęs Jungtinio štabų viršininkų komiteto pirmininkas. Buvo prezidento Ronaldo Reagano patarėjas nacionalinio saugumo klausimais, o 2001-2005 metais vadovavo Valstybės departamentui.