JFK sesuo buvo maištinga, tačiau žavinga moteris, nepabūgusi dėl meilės išsižadėti šeimos, moteris, kare netekusi brolio ir vyro. Sulaukusi vos 28 metų, ji žuvo per lėktuvo katastrofą – kartu su vedusiu meilužiu.

1983 metais pasirodžiusios knygos „Kathleen Kennedy: Her Life and Times“ autorė Lynne McTaggart „New York Post“ sakė, kad Kick buvo bene vienintelė tikra Kennedy šeimos maištininkė: „Jeigu atidžiau panagrinėtumėte visų devynių Kennedy vaikų gyvenimo istorijas, pastebėtumėte, kad ji vienintelė nėjo jai pirštu keliu“.

Jau labai greitai nepamirštamosios Kick gyvenimo istoriją antram gyvenimui prikels „Smithsonian Channel“ – ten bus rodomas serialas „Million Dollar American Princesses“. Istoriją pasakoja Kick vardu giminaitės garbei pavadinta Roberto F. Kennedy jaunesniojo 27 metų dukra.

„Kai buvau maža mergaitė, dažnai sukau galvą, iš kur gavau tokį keistą vardą. Tik vėliau sužinojau, kad buvau pavadinti giminaitės, kuri buvo tikra patrakėlė, garbei. Ji buvo tikra ugnis“, – sako mergina.

Kick su mama Rose ir seserimi Rosemary

Kick, kaip ir jos brolis, būsimasis Jungtinių Valstijų prezidentas, gimė Brukline, Masačusetso valstijoje. Ji buvo ketvirtasis Rose ir Josepho, kuris vėliau tapo Amerikos ambasadoriumi Jungtinėje Karalystėje, vaikas. Kai šeima persikėlė į Bronksvilį, Niujorko valstiją, mergaitė lankė Riverdelo apygardos mokyklą. Neilgai trukus mama nusprendė, kad jai metas rinktis mokyklą, kur nebūtų berniukų.

Taigi trylikametė Kick buvo išsiųsta į Konektikuto valstijos Greničo mieste esantį Šventųjų širdžių vienuolyną, kur veikė ir mokykla mergaitėms. Kick nuo pat mažų dienų tiesiog nepaliko abejingų, spinduliavo žavesį, nors nevengė ir savęs pakritikuoti. Esą kartą pati prisipažino, kad jos kojos kaip du kelmai. Panašu, kad savikritika buvusi nepagrįsta – jai niekada netrūko priešingos lyties dėmesio.

„Ji susitikinėjo su brolių draugais – jaunais nutrūktgalviais sportininkais“, – „New York Post“ pasakojo L. McTaggart.

Kai Kick tėvas J. Kennedy buvo paskirtas Amerikos ambasadoriumi Jungtinėje Karalystėje, visa šeima persikėlė į Londoną. Kitoje Atlanto pusėje aštuoniolikmetė Kick tapo tikra sensacija – toks jausmas, kad ją iš pirmo žvilgsnio pamilo visa šalis.

Kennedy šeima

„Ji traukė tarsi magnetas. Buvo itin laisva ir kerinti, pavyzdžiui, garbingiems aristokratams buvo prigalvojusi šmaikščių pravardžių, vaikščiodama Londono gatvėmis nesivaržydama žiaumojo kramtomąją gumą“, – pasakoja knygos autorė.

Kick draugai knygos autorei yra pasakoję, kad mergina mėgdavusi draugų namuose, primenančiuose serialą „Dauntono abatija“, nusiauti batelius ir sėdėti ant grindų. Nepaisant tokio britų aristokratus lengvai šiurpinusio elgesio, ji į svečius buvo kviečiama itin dažnai.

Viename iš tokių vakarėlių žavioji Kick susipažino su Williamu Cavendishu, Harstingtono markizu, kuriam buvo nulemta vieną dieną tapti Devonšyro kunigaikščiu. Kick jį meiliai vadino Billy.

„Jis buvo puikus pasirinkimas, labai šaunus ir malonus vyrukas“, – teigia knygos autorė ir pabrėžia, kad jis, lyginant su ugningu Kick temperamentu, buvo „gana drovus ir kuklus“.

Netrukus protestantas Billy ir katalikė Kick karštai pamilo vienas kitą.

Kai britai po Vokietijos invazijos į Lenkiją 1939 metais pradėjo antskrydžius, J. Kennedy šeimą išsiuntė atgal į Jungtines Valstijas, nors devyniolikmetė Kick ir maldavo leisti pasilikti su mylimuoju Billy.

„Ji su tėvu kariavo dvi savaites... Maldaute maldavo, kad jis leistų jai pasilikti“, – pasakoja jaunesnioji Kick. Nepaisant to, tėvas buvo nepalaužiamas, ir Kick grįžo į gimtąją Ameriką.

Kennedy šeima

Ateinančius ketverius metus Kick gyveno Jungtinėse Valstijose – tarp Hajaniso uosto Masačusetse ir Vašingtono. Billy tarnavo britų kariuomenėje ir net trumpai buvo susižadėjęs su kita moterimi.
Kick, nusprendusi bet kokia kaina sugrįžti į Jungtinę Karalystę, prisijungė prie „Raudonojo Kryžiaus“ organizacijos, kuri tuo metu kaip tik siuntė savanorius į Angliją.

Galiausiai atsidūrusi išsvajotame Londone, Kick santykius su Billy atnaujino ten, kur juos buvo nutraukęs žiaurus likimas ir karas. Kick mama buvo labai nepatenkinta faktu, kad dukters širdis priklauso protestantui. „Santuoka ne bažnyčioje, jos galva, greičiausiai buvo baisiausia nuodėmė, kokią tik galėjo padaryti žmogus. Tai reiškė gyvenimą nuodėmėje ir pragaro kančias po mirties“, – pasakoja to paties vardo Kick giminaitė.

Kick motinos maldavimai, ašaros ir galiausiai pyktis nesujaudino – ji tapo Billy žmona.

Pora civilinės ceremonijos metu susituokė 1944 metų gegužę. Kick vyresnysis brolis – Joe jaunesnysis - buvo vienintelis seserį pasveikinęs šeimos narys. Po keturių savaičių Billy buvo išsiųstas į frontą Belgijoje.

Tų pačių metų rugpjūtį žuvo Kick brolis Joe jaunesnysis – kai virš Prancūzijos vykdė slaptą antskrydžio operaciją, sprogo jo lėktuvas. Dar po mažiau nei mėnesio (nuo santuokos buvo praėję vos keturi mėnesiai) Billy mirė nuo snaiperio iš Vokietijos kulkos – jis kiaurai perskrodė jo širdį.

„Negaliu įsivaizduoti nieko siaubingesnio. Žinote, kokia Kennedy šeimos taisyklė? Jokių ašarų“, – apie giminaitę pasakoja jaunoji Kick. Kurį laiką pagedėjusi Amerikoje, Kick kaip ponia Hartington sugrįžo į Jungtinę Karalystę. Neilgai trukus ji vėl įsimylėjo.

Naujoji žaviosios Kick meilė buvo Peteris Fitzwilliamas – turtingas protestantas, turėjęs du esminius trūkumus: jis buvo vedęs ir priklausomas nuo azartinių žaidimų. Kai pradėjo bendrauti su Kick, vyras kaip tik tvarkėsi skyrybų reikalus, tačiau moters tėvai tokius santykius smerkė ir netgi grasino dukters visiems laikams išsižadėti, bent jau taip skelbia „Forbes“.

Kennedy šeima

„Karas siaubinga patirtis, tačiau ji išmoko vienos itin svarbios pamokos – džiaugtis akimirka, gyventi čia ir dabar. Fitzwilliamas turėjo daug pinigų ir mokėjo linksmintis. Manau, kad šios jo savybės perša išvadą, jog tikėtis, kad jis Kick buvo ištikimas, būtų buvę tiesiog naivu“, – pabrėžia knygos autorė L. McTaggart.

Deja, ši audringa ir aistringa meilės istorija taip pat baigėsi itin tragiškai. Lėktuvas, kuriuo pora skrido į Prancūziją susitikti su Kick tėvu, nukrito kalnuose – žuvo visi jame buvę žmonės.

Laidotuvėse dalyvavo vienintelis tuo metu senajame žemyne buvęs Kennedy šeimos narys – maištingosios Kick tėvas. Dėl svaiginančios JFK politinės karjeros ir skandalingų Kick meilės istorijos aplinkybių šeima apie skaudžią netektį praktiškai nekalbėjo.

Kick buvo palaidota nedidelės bažnytėlės Edenseryje, Londone, kapinaitėse. Antkapis skelbia, kad ten palaidota Kathleen Cavendish, Hartingtono markizė. Beje, jos teisėtas sutuoktinis Billy jo šeimos prašymu amžinojo poilsio atgulė Belgijoje, kur ir buvo nužudytas.

Antroji Kennedy šeimos Kick sako, kad „tuo metu, kai gyveno, Kick pademonstravo neįtikėtiną drąsą gyventi taip, kaip nori, ir stiprybę tragedijos akivaizdoje“.

„Ši nuostabi moteris sprendimus visada priimdavo pati, ji nebijojo nei tėvų, nei visuomenės“, – savo giminaite žavisi jaunoji Kennedy ir sako, kad vienas iš jai brangiausių daiktų – nuotrauka, kurioje Kick apsirengusi „Raudonojo Kryžiaus“ uniforma.

„Ji tokia graži, be to, vos pažvelgus galima pajusti jos energiją ir hipnotizuojantį žavesį. Mane jos istorija labai įkvepia“, – šypsosi mergina.