Ugniagesiai pranešė iki 15 val. 30 min. Lietuvos laiku sulaukę 3,2 tūkst. iškvietimų.

Visi keturi žmonės žuvo Žemutinės Silezijos regione.

Vienas žmogus neteko gyvybės, kai nuo kelio buvo nublokštas mikroautobusas, taip pat žuvo statybininkas sugriuvus nebaigtai statyti sienai.

Vroclavo mieste ant lengvojo automobilio užgriuvo medis.

„Per šį incidentą žuvo du žmonės“, – lenkų naujienų agentūrai PAP pranešė priešgaisrinės tarnybos atstovas Karolis Kierzkowskis.

Valstybinė meteorologijos tarnyba įspėjo apie stipraus vėjo pavojų kone visuose Lenkijos regionuose.

Vakarų Europą užklupusi audra atnešė stiprius vėjus

Stipriems vėjams siaučiant Prancūzijos šiaurėje, Nyderlanduose ir Belgijoje, ketvirtis milijono būstų Prancūzijoje ketvirtadienį liko be elektros, o iš Normandijos į Paryžiaus regioną nevažinėjo traukiniai.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad Nyderlandų Barendrechto miestelyje prie pietinio Roterdamo pakraščio buvo sužeisti keturi žmonės, stipriems gūsingiems vėjams anksti ryte plėšant stogų čerpes ir vartant medžius.

Audra, trečiadienį popiet pasiekusi Bretanės Atlanto pakrantes, naktį slinko į rytus, kai kur vartydama medžius ir plėšdama stogus, rodo internete paskelbti vaizdai. Prancūzijos nacionalinė meteorologijos tarnyba įspėjimą dėl audros ketvirtadienį paliko galioti šalies šiaurės rytuose prie Vokietijos, Belgijos ir Liuksemburgo sienų.

Normandijos Fekano mieste vėjų greitis siekė 175 km per val., pranešė meteorologai.

Išversti medžiai griuvo ant elektros perdavimo linijų, be elektros palikdami 250 tūkst. būstų, paskelbė kompanija „Enedis“.

Nacionalinės geležinkelių operatorės SNCF duomenimis, susisiekimas traukiniais sutriko Normandijoje ir Šampanės-Ardėnų regione, taip pat kai kuriose priemiestinėse linijose Paryžiaus regione.

Geležinkelio linijas blokavus išverstiems medžiams, susisiekimas traukiniais ketvirtadienį ryte taip pat sutriko Nyderlanduose.

Belgijos Vesterhuko miestelio, esančio netoli Nyderlandų sienos, ugniagesiai tviteryje parašė, kad naktį gavo dešimtis iškvietimų šalinti audros padarinių.

Vokietijos nacionalinė meteorologijos tarnyba įspėjo dėl 105 km per val. vėjo gūsių ketvirtadienį šalies šiaurėje ir šiaurės rytuose, ir iki 120 km per val. greičio vėjų kalnų rajonuose. Tačiau pranešimų apie reikšmingą žalą kol kas nebuvo.

Vokietijos šiaurės vakaruose esančiame Delmenhorste trečiadienio vakarą vieną vyrą nesunkiai sužeidė ant jo užkritusi medžio šaka. Ketvirtadienio naktį vienas prekinis traukinys įsirėžė į nukritusią šaką Bonos priemiestyje Bad Godesberge.

Du Berlyno zoologijos sodai imantis atsargumo priemonių dienai buvo uždaryti, gyvūnai perkelti į patalpas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją