Iki pirmadienio ryto taifūnas „Trami“ pasitraukė iš Japonijos, bet žmonėms naujos darbo savaitės pradžioje bandant pasiekti darbus Tokijuje, kilo transporto chaosas: dėl stipraus vėjo ir smarkių liūčių buvo blokuoti kai kurie keliai ir geležinkelio linijos.

Vietos pareigūnai ir policija pranešė, kad per audrą žuvo du žmonės. Vieną jų palaidojo žemės nuošliauža Totoryje šalies vakaruose, o kitas nuskendo per didelį bangavimą Jamanašyje į vakarus nuo Tokijo.

Manoma, kad abu šie vyrai žuvo sekmadienį, kai taifūnas pasiekė vakarinę Japonijos pakrantę.

Dar du žmonės yra dingę, o daugiau kaip 120 buvo sužeisti, pranešė visuomeninis transliuotojas NHK.

Praslinkęs pro salas, įskaitant Okinavą, „Trami“ krantą pasiekė sekmadienį vakare, į pietus nuo Osakos miesto. Įnirtingi vėjai ir liūtys užklupo rajonus, kuriems neseniai jau teko patirti ekstremalių meteorologinių reiškinių.

Taifūnas sutrikdė eismą trečioje pagal dydį pasaulio ekonomikoje. Sustojo greitieji traukiniai, buvo atšaukta daugiau kaip 1 tūkst. skrydžių, nevažinėjo vakariniai Tokijo traukiniai.

Chaosas tęsėsi ir pirmadienį, nes nuversti stulpai ir medžiai blokavo geležinkelio bėgius, tebėra atšaukta maždaug 200 skrydžių.

Daugiau kaip 400 tūkst. būstų, daugiausia Rytų Japonijoje, pirmadienį ryte dar neturėjo elektros.

Vietos gyventojai pasakojo apie „neįtikimą vėją ir lietų“, dėl kurio nebuvo įmanoma išeiti laukan.

Piko metu „Trami“ gūsių greitis siekė 216 km per val., bet slinkdamas virš sausumos taifūnas silpnėjo.

Dėl audros geležinkelių pareigūnai priėmė itin neįprastą sprendimą ir Tokijuje – viename judriausių pasaulio tinklų – sekmadienį vakare sustabdė naktinius traukinius.

Sostinė išvengė tiesioginio taifūno smūgio, bet gatvės vis tiek ištuštėjo dėl smarkaus vėjo ir lietaus.

Dirbtinėje saloje prie Osakos pastatytas Kansajo tarptautinis oro uostas, kuris smarkiai nukentėjo per ankstesnę rugsėjo audrą, šį sekmadienį savo kilimo ir tūpimo takus buvo uždaręs atsargumo sumetimais ir pirmadienį ryte vėl pradėjo dirbti.