„Kai pradėjom tyrimą, jeigu būtumėt pasakę mums, kad bus 33 aukos, nebūtume jumis patikėję“, – žurnalistams sakė Alamidos apygardos šerifo departamento seržantas Ray Kelly. Jis pabrėžė, kad pareigūnai iki šiol patikrino tik mažiau negu pusę išdegusio pastato.

„Nežinau, kiek dar ten likę žmonių. Nenumanome, kiek žmonių buvo pastate tą vakarą... Nujaučiame blogiausia ir tikimės geriausia – kalbant apie tai, kiek dar aukų rasime“, – sakė pareigūnas.

Gaisras netoli San Fransisko esančiame Ouklando mieste įsiplieskė penktadienį apie 23 val. 30 min. vietos (šeštadienį 9 val. 30 min. Lietuvos) laiku užgriozdintame buvusio sandėlio pastate, kur gyveno ir dirbo menininkai bei studentai, nors nebuvo išduotas leidimas pastatą naudoti šiuo tikslu.

Elektroninės muzikos vakarėlis, kuriame dalyvavo 50–100 žmonių, taip pat buvo surengtas be leidimo.

Sparčiai išplitusio gaisro priežastys tebetiriamos, bet Ouklando merė Libby Schaaf sakė, jog apygardos prokuroras pradėjo baudžiamąjį tyrimą, siekiant užsitikrinti reikiamas galimybes narpliojant šią bylą.

„Turit suprasti, kad šios tragedijos mastas milžiniškas, – pabrėžė ji. – Turim apklausti daugybę liudininkų. Šiuo metu mes tai darome.“

Jaunos aukos

Iki šiol pagal pirštų atspaudus atpažintos aštuonios aukos, kurių amžius – nuo 17 iki 35 metų.

Kai kurie žuvusieji buvo atvykę iš Europos ir Azijos, o Ouklando pareigūnai bendradarbiauja su JAV Valstybės departamentu, kad būtų susisiekta su atitinkamų šalių vyriausybėmis sakė R. Kelly. Visgi jis neatskleidė, kurių šalių piliečiai buvo šios aukos.

Kūnai buvo rasti gulintys įvairiose šio bohemiško loftų komplekso, vietos gyventojų vadinto „Oakland Ghost Ship“ (Ouklando vaiduoklių laivu), vietose.

„Randame žmonių visame šio statinio plote, – aiškino R. Kelly. – Jie pasiskirstę labai atsitiktinai. Randam aukų, kur būtų galima mažiausiai tikėtis.“

Sekmadienį pareigūnai paprašė dingusių asmenų artimųjų „užkirsti kelią tolesniems trikdžiams“ atpažįstant aukas ir išsaugoti jų daiktų, tokių kaip šukos arba dantų šepetėliai, kad būtų galima paimti DNR mėginių.

„Paprašysime jų, kai mums prireiks“, – sakė šerifo departamento koronerio biuro kapitonė Melanie Ditzenberger.