Per ketvirtadienį kilusį gaisrą žuvo mažiausiai vienas karinio laivyno jūreivis, o dar vieno karininko tebeieškoma, anksčiau skelbė šiauriniame uostamiestyje Murmanske dislokuotas Rusijos Šiaurės laivynas.

Naujienų agentūros TASS ir „RIA Novosti“ pranešė, kad pagrindinis ugnies židinys buvo užgesintas anksti penktadienį ir kad ugniagesiai ieško galimų kitų židinių.

Ketvirtadienį į ligoninę buvo paguldyta 10 dūmais apsinuodijusių žmonių. Gaisras lėktuvnešio „Admiral Kuznecov“ mašinų skyriuje kilo atliekant remonto darbus laivų statykloje „Zviozdočka“ Murmanske.

Remonto darbus 2018 metų balandį pradėjo Rusijos valstybinis laivų statybos holdingas. 2018 metų spalį laive įvyko kitas nelaimingas atsitikimas, kai ant denio nuvirtus kranui žuvo vienas darbininkas.

Rusijos dienraštis „Kommersant“ penktadienį pranešė, kad gaisras kilo įkaitusio metalo gabalui šachta nukritus ant šiukšlių krūvos žemesniame denyje, kurioje buvo alyva suteptas skuduras.

Perspėjimo apie gaisrus sistema laive vykdant remonto darbus buvo išmontuota, todėl ugnis galėjo išplisti, remdamasis savo šaltiniais rašė laikraštis.

Ketvirtadienį buvo pradėtas tyrimas dėl galimų saugumo taisyklių pažeidimų.

Kaip nurodė „Kommersant“, nuo ugnies labiausiai nukentėjo kabeliai, kurie per remontą turėjo būti pakeisti.

Darbai lėktuvnešyje buvo užsakyti po jo misijos prie Sirijos krantų, kur jis vadovavo laivų grupei.

„Admiral Kuznecov“ turėjo būti pirmasis iš sovietų lėktuvnešių, bet Sovietų Sąjungai 1991 metais subyrėjus Rusijos armijos finansavimas smarkiai sumažėjo.