Nepaisant didelių skirtumų, deklaraciją priėmė visos valstybės narės, įskaitant Rusiją, trečiadienį, paskutinę susitikimo Indonezijos Balio saloje dieną, patvirtino keli dalyviai.

„Dauguma narių griežtai pasmerkė karą Ukrainoje“, – teigiama galutiniame tekste, su kuriuo susipažino dpa, nepaisant to, kad Rusija iš pradžių priešinosi tokiai nuorodai. Rusijos pozicija taip pat buvo įtraukta.

Tekste Rusijos puolimas prieš kaimyninę šalį taip pat apibūdinamas kaip karas, o ne kaip „speciali karinė operacija“, kaip norėjo Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Dvi dienas trukusiame G20 viršūnių susitikime dalyvavo šios šalys: Argentina, Australija, Brazilija, Kanada, Kinija, Prancūzija, Vokietija, Jungtinė Karalystė, Indija, Indonezija, Italija, Japonija, Meksika, Rusija, Saudo Arabija, Pietų Afrika, Pietų Korėja, Turkija, JAV, taip pat Europos Sąjunga.

Maskvai atstovavo užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, kuris antradienį, likus kelioms valandoms iki galutinės deklaracijos priėmimo, išvyko iš viršūnių susitikimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją