„G. W. Bushas ir toliau galvoja, jog pasauliui yra geriau, kad Saddamo Husseino nėra valdžioje“, – trečiadienį pareiškė buvusio prezidento atstovas. G. W. Bushas esą ir toliau yra „labai dėkingas“ už JAV dalinių ir jų sąjungininkių misiją kare prieš tada S. Huseino vadovaujamą Iraką. „Ir nebuvo stipresnės sąjungininkės už premjero Tony Blairo vadovaujamą Jungtinę Karalystę“, – pridūrė atstovas.

Trečiadienį britų tyrimo komisija po kelerius metus trukusio darbo pateikė savo vertinimą dėl Didžiosios Britanijos vaidmens Irako kare. Ataskaitoje teigiama, kad T. Blairas aklai sekė JAV ir įtraukė savo šalį į prastai suplanuotą ir teisės požiūriu abejotiną karą.

Paskelbus ataskaitą, T. Blairas pakartojo, kad sprendimas pradėti karą buvo teisingas. Pasaulis be S. Huseino esą yra „geresnis ir saugesnis“.

JAV vyriausybė santūriai komentavo ataskaitą. JAV prezidento Baracko Obamos atstovas pareiškė, kad neigiama prezidento pozicija dėl Irako karo seniai žinoma. „B. Obama per visą savo prezidentavimą jautė šio lemtingo sprendimo padarinius ir juos greičiausiai jaus ir būsimi prezidentai“, – sakė atstovas.

JAV valstybės departamento atstovas pabrėžė, kad vyriausybė dabar savo pastangas sutelkusi į padėties normalizavimą dabartiniame Irake ir Sirijoje. Pentagonas ataskaitos komentuoti nenorėjo išvis.

Invazija į Iraką buvo labai ginčytina, nes, be kita ko, buvo surengta be aiškaus JT Saugumo Tarybos mandato. Tariamų masinio naikinimo ginklų šalyje nebuvo rasta.